Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Jeg har igennem længere tid glædet mig helt utroligt meget til i aften. I hvert fald lige indtil vores juni smagning hvor jeg konstaterede at Steffen H havde tyvstjålet mit tema. PINOT NOIR
Jeg vil ikke undlade at nævne min verden brød sammen, dels tog han mit længe gennemarbejde tema, men han lavede samtidig en lækker smagning som jeg ikke tror jeg kunne leve op til.
Nå nu var gode råd dyrere og jeg har grublet hele sommerferien, men det mest originale jeg så har kunnet stable på benene er?
Tema: Vin til ”MENUen”
Vine jeg kan lide fra Menu
Meget banalt og derfor efter min mening originalt
Vi skal smage vine fra henholdsvis Spanien, Italien naturligvis, USA og Frankrig
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den første vi siger hej til er HOLA en cava fra Barcelona og Mønstret på denne flaske kan ses på fliserne på Ramblaen i Barcelona
Efter min mening går tør cava helt utrolig godt til tapas men hvad mener I den vil gå godt til?
Prisen er 100kr/flaske
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 2
Den næste vin er vel den mest kendte vin fra Laudrup Vine, men her altså købt i Menu.
Efter min mening er Muga en lækker og forholdsvis let Rioja vin som vil gå fint til retter med lyst kød, kalv og ikke for kraftige oste. Hvad siger I?
Medlemmerne mener den vil passe godt til: Lam, Fjerkræ og svinemørbrad
Prisen er 200kr/flaske og 375kr for en magnum
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 3
Vinene fra Umbrien er nok mest kendt for Sagrantino druen fra Området omkring Montefalco.
Efter min mening passer denne vin perfekt til lasagne, pastaretter og pizza. Hvad siger I?
Medlemmerne mener den vil passe godt til: Lette salatter, f.eks Cesar salat
Prisen er 220kr for 3 flasker
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 6 – 8
Sicilien er kendt for druen Nero d’avola. Og i denne vin er den blandet med cabernet sauvignon.
Efter min mening er vinen et godt match til kraftig mad, kødretter og oste. Hvad mener I?
Medlemmerne mener den vil passe godt til: Rødt kød, Dyreryg, Hjerte og nyre samt øvrige simre retter
Prisen er 100kr/flaske
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 9
Den næste vin er efter min mening aldeles fremragende og jeg serverer den gerne til grilretter eller som ostevin, både skæreoste og skimmeloste især hvide. Hvad mener I?
Medlemmerne mener den vil passe godt til: Den danske julemad
Prisen er 240kr for 2 flasker
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 11-13
Det er jo altid sjovt at sammenligne vine så derfor kommer her en zinfandel fra Sonoma valley. Jeg har været i Sonoma på en dejlig vintur, hvor jeg for første gang fik en barrel smagning. Kender I det?
Denne vin er en hyggevin, men kan da også gå til røde bøffer, og bleu oste.
Medlemmerne mener den vil passe godt til: Gril retter samt Gule ærter med en ikke for stærk sennep
Prisen er 140kr/flaske
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 14-15
Vin nr. 7 fra Rhone
Vi skal naturligvis ikke snydes for en Pinot Noir og denne er meget utraditionel, dels er den fra Rhone og samtidig aftenens stærkeste på 15,5%
Denne vin er fremragende til kraftige skære oste ikke bleu oste. Røde bøffer naturligvis og normalt ville jeg sige at Pinot noir passede bedst til lam, men ikke denne, den er simpelthen for kraftig. Hvad mener I?
Medlemmerne mener den vil passe godt til: Bør drikkes som den er uden forstyrrende elementer
Prisen er 300kr for tre flasker
Se i øvrigt yderligere data på bilag side 17-20
Det var så aftenens sidste vin og måske I er blevet lidt inspireret til at gå i Menu og købe vin til menuen
Tak for ordet og jeg håber I har nydt det! Skål!