"Vin er en fællesbetegnelse for alkoholiske drikke fremstillet ved gæring af druer,
som er bærrene fra forskellige arter af vinstok." kilde: Wikipedia
Og mere gider vi ikke skrive om det! Det falder ikke indenfor dette web's formål at redegøre for dette gigantiske emne.
Og dog! Når nu vi alligevel er her, så lad os da drysse et par hints omkring og links til nogle få, men universelle emner fra vinens vidunderlige og forunderlige verden.
- Robert Parker
- leverer denne relativt omfangsrige guide til årgange, baseret på hans elskede 100-point system. Man skal bemærke den horisontale scrollbar i bunden af skemaet, hvormed man kan 'rulle' oversigten til højre mod de tidligere årgange.
- Decanter.com
- har denne guide baseret på et lidt simplere femstjerne system.
-
-
-
-
Et hyppigt debateret emne i vinklubben. Især betegnelser og indhold i de store flasker diskuteres jævnligt. Her er en guide:

Ikke et emne vi gør det så meget i, men her er alligevel et bud på en oversigt:

Stærkt forenklet er her en guide til kombinering af madtyper og vintyper:

Er man i tvivl så generelt hellere for kølig end for varm, men som det antydes herunder, er ej heller vinens temperatur et ukompliceret emne.