Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Santa Sofia og generelt for området I Veneto Regionen ligger Santa Sofia, som er en lille vingård i byen Pedemonte di Valpolicella ca. 15-20 km nordvest for Verona. For vinkendere - i den del afValpolicella som hedder Classico. Vingården der har eksisteret som vingård siden 1811, er ejet og drevet af familien Begnoni. Giancarlo (far) som er ønolog, hat gennem de sidste 40 år ledet vingården sammen med sin datter Patrizia, der står for produktion og kontrol samt Sønnen Luciano der står for salg og distribution. Alle vinene (på nær Predaia) produceres af druer der dyrkes i landskabet rundt om Verona (Vini Veronesi). Området er opdelt i 5 zoner: Lugano, Custoza, Bardolino, Valpolicella og Soave. Vine fra Valpolicella og Bardolino består typisk af 3 druer, Corvina, Rondinella og Molinara. I Valpolicella vine er der ca. 70 % Corvina hvilket giver vinen mere krop og farve. Den kan serveres pastaretter med kød, stege og oste. I Bardolino vine er der mere Rondinella og Molinara og dermed mindre Corvina, hvilket giver vinen en mere frisk smag. Den er velegnet til pølse og kolde retter. Vingårdens nuværende produktion er på 500-600.000 flasker om året afhængig af høsten, og vinen sælges i 30 lande i Europa, USA, Australien og Asien. Vin 1: Santa Sofia Brut - SpumanteDruerne til denne spumante kommer fra det klassiske Soave område og består af 70 % Chardonnay . og 30 % Pinot Blanc. Fermenteringsprocessen varer ca. 6 måneder hvilket fremhæver de aromatiske karakteristika i vinen. Vinen er glimrende som aperitif eller til alle retter på nær rødt kød eller vildt.
Vin 2: Valpolicella Classico D.O.C. 2007Druerne til denne rødvin kommer fra det klassiske Valpolicella område nord for Verona og består af 70 % Corvina 25 % Rondinella og 5 % Molinara. Vinen lagres 6 måneder i ståltanke og i slovenske egetræsfade samt på flaske i 3 måneder.
Vin 3: Ripasso Valpolicella Superiore D.O.C. 2006Druerne til denne rødvin kommer fra det klassiske Valpolicella område nord for Verona og består af 70 % Corvina25 % Rondinella og 5 % Molinara. Forskellen på Valpolicella Classico og Ripasso er, at efter at druerne til Amaronevinen har tørret i 100-120 dage, presses de blødt. Skallerne smides ikke væk, men blandes med Valpolicella Classico. Derved får vinen et hørere sukkerindhold og mere farve, og bliver til en Ripasso. Vinen lagres 9 måneder i slovenske egetræsfade samt på flaske i 3 måneder. Vinen er en glimrende hver anden dagsvin og serveres til rødt kød, vildt og modne oste.
Vin 4: Amarone MontegradellaHuset har også en "mini" Amarone Montegradella hvor druerne "kun" tørres i 45 dage og fadlagres i 24 måneder. Den kunne i princippet kaldes en Amarone hvis ikke Alkoholprocenten kun var på 13,5-13,9. Vin 4 - en "mini" Amarone Vin 5: Predaia Cabernet Sauvignon I.G.T. 2002Den primære drue til denne rødvin kommer fra området vest for Venedig som består af 85 % Cabernet Sauvignon samt 15 % Corvina og Rondinella. Corvina og Rondinella druerne er tørret i 90 dage. Herefter lagres vinen 24 måneder i slovenske egetræsfade samt 16-18 måneder i barriques og til sidst på flaske i 8-12 måneder. Vinen er robust, kraftig, krydret og serveres til rødt kød, stege og vildt.
Vin 6: Arleo - Rosso del Veronese I.G.T. 2002Denne vin er opfundet/udviklet gennem flere år af Giancarlo Begnoni der med denne vin har ønsket at producere en vin som kan blive en unik/særegen vin, som Santa Sofia huskes for. Druerne til denne rødvin kommer fra det klassiske Valpolicella område nord for Verona og består af 85 % Corvina og 15 % Cabernet Sauvignon og Merlot. Corvina druerne er tørret i 60 dage. Herefter lagres vinen 24 måneder i slovenske egetræsfade samt 16-18 måneder i barriques og til sidst på flaske i 8-10 måneder. Vinen er husets 2. bedste og den ligger lige under Amaronen. Serveres til særlige måltider der består af rødt kød, stege, barbecue, vildt og lagret oste, eller drikkes alene i slutningen af et måltid.
AmaronePå Santa Sofia produceres der 3 Amarone. Amarone della Valpolicella som vi skal smage i aften. Gioe der er deres topamarone blev første gang produceret i 1964 og er siden kun produceret i 15 årgange, altså ca. hvert 3 år. Der var desværre udsolgt men prisen hos Santa Sofia er 255 kr og i Danmark 425 kr. Den 3 Amarone er produceret i en ganske særlig anledning. Kun 5600 flasker der er nummeret og koster 375 kr. men kan kun købes hos Santa Sofia. Vinen er produceret i anledning af Andrea Palladio s 500 års dag (2008). Andrea Palladio var betragtet som en af de mest betydningsfylde arkitekter i Italien, og det var ham der grundlage Villa Santa Sofia i 1500 tallet. Vin 7: Amarone della Valpolicella D.O.C. 2004Druerne til denne rødvin kommer fra det klassiske Valpolicella område nord for Verona og består af 70 % Corvina 25 % Rondinella og 5 % Molinara. Druerne til Amaronevinen er tørret i 100-120 dage. Herefter lagres vinen 36 måneder i små slovenske egetræsfade samt på flaske i 12-24 måneder. Vinen serveres til særlige måltider der består af rødt kød, gode stege, vildt og modne lagrede oste, eller drikkes alene i slutningen af et måltid.
ReciotoSanta Sofia producere 2 slags dessertvin. Recioto di Soave som vi skal smage i aften der er en hvid dessertvin. Recioto della Valpolicella er en rød dessertvin der laves som Montegradella eller Amarone. Sukkerkoncentrationen er blot højere på grund af den senere høst. Vin 8: Recioto di Soave D.O.C.G. 2006Druerne til denne dessertvin kommer fra det klassiske Soave område øst for Verona og består af 100 % Garganega. Druerne til er tørret i 90-120 dage, derved forsvinder 30% af mosten og sukkerindholdet koncentreres i resten. Herefter lagres vinen 12 måneder i små barriques samt på flaske i 6 måneder. Vinen serveres til Cream desserter, kager, blåskimmeloste og pate, eller drikkes alene i slutningen af et måltid .
|