Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Ebony Vale vinene destilleres hos Reh Kendermann i Tyskland, hvor man bruger vakuum-metoden.
Vakuumdestillation består i, at vinene ved meget lavt tryk og normal stuetemperatur separeres i forskellige fraktioner i en høj søjle, som hos Reh Kendermann er lavet af glas og som står i et hermetisk lukket rum med vægge af glas. Under vakuum nedsættes alkohols kogepunkt, så den faktisk "koger" væk ved stuetemperatur - Ebony Vale vinene destilleres ved ca. 23° C. Det gode ved denne metode er, at de ikke-flygtige bestanddele af vinen, f.eks. mineraler, syrer, fenoler, sukker og vitaminer bliver bevaret. Dvs. at både vinenes smag og karakter i høj grad bibeholdes. Derudover får vinen heller ikke en "kogt" smag når man undgår de høje temperaturer. Alle processerne er hos Reh Kendermann totalt computerstyret for at vinenes kvalitet kan holdes på et konstant højt niveau.
Denne alkoholfrie rødvin er produceret af 100% Cabernet Sauvignon druer.
Det er en vin med rubinrød farve, frugtig duft samt smag af modne frugter.
Den er velegnet til såvel kolde som varme kødretter samt de fleste oste. Vinen kan bl.a. også bruges til gløgg
Vinen er ikke velegnet til henlægning, men bør drikkes, mens den er ung.
Skal du køre hjem – er denne vin et oplagt valg!
kr 99,95 v. 12/134,95 pr stk www.philipsonwine.com
Grundstenen til dette kvalitetskooperativ blev lagt under og efter 1. verdenskrig. Mændene var draget i krig, og da den trak ud (over 4 år), og desværre kom mange af dem ikke hjem efter krigen. Mange af dem der kom hjem, var krigsinvalider. Der var derfor stor mangel på arbejdskraft og det var derfor nødvendigt at kvinderne lavede vinen, både i marken og i kælderen. I 1927 besluttede en del vinbønder i Fleurie og omegn at man var stærkere sammen, og dannede Cave de Fleurie.
Moderne produktionsmetoder - siden 1932!
Cave de Fleurie var langt forud for sin tid, da man i 1932 byggede vinkælderen og planlagde den omrking brugen af tyngdeloven, hvilket stadig er meget moderne nu. Man bruger således ikke pumper til at transportere druemosten ned i ståltankene. Det kan lade sig gøre fordi vinkælderen er bygget på en skråning midt i Fleurie by. Udviklingen er fortsat og Cave de Fleurie mener selv at de råder over det mest moderne produktionsudstyr i hele Beaujoaisområdet.
Kvalitet med fokus på alle detaljer
Man har altid sat kvalitet frem for kvantitet, således håndhøstes alle druer, hvilket er usædvanligt for et kooperativ. Man sorterer også druerne ved ankomsten til vinkælderen. Cave de Fleurie har vundet mange medaljer på franske vinsmagninger og er en stor leverandør til flere berømte négocianter i Bourgogne. Men heldigvis sælger man også nogle af kooperativets bedste vine direkte til alverdens vinelskere ...
Fleurie
Fleurie er almindelig anerkendt som den mest feminine og elegante Cruvin i Beaujolais. Vinen lagrer 6-8 måneder på ståltank inden aftapning for at bevare frugten bedst muligt. Fokus på friskhed og frugt er Cave de Fleuries varemærke. En uimodståelig charmerende vin med aromaer af rose og andre røde blomster, solbær og røde frugter. Den elegante bløde smag kendetegnes ved sin lange frugt i afslutningen. Nyd den let afkølet.
kr 99,95 v. 12/134,95 pr stk www.philipsonwine.com
Moulin à Vent
Moulin à Vent appellationen er opkaldt efter en gammel vinmølle og er som regel den kraftigste af Cru'erne i Beaujolais.Viinen lagrer 6-8 måneder på ståltank og cementtank inden aftapning for at bevare frugten bedst muligt. Fokus på friskhed og frugt er Cave de Fleuries varemærke. Markerne i Moulin à Vent er blandt højest beliggende i Beaujolais, op til 440 m over havets overflade. Jorden er granitholdig og giver fin mineralitet. En flot mørkerubinrød vin med aromaer af modne røde bær, så som solbær. Den elegante og dog kraftige og bløde smag har fin kompleksitet og elegance. Kan lagre 3-5 år. Nyd den let afkølet.
kr 99,95 v. 12/134,95 pr stk www.philipsonwine.com
Morgon hører til de kraftigere Beaujolaisvine. Domaine du Puits Béni ejes af Cave de Fleurie og man har valgt at aftappe den som Domainevin pga. dens høje kvalitet. Vinen lagrer 6-8 måneder på ståltank og cementtank inden aftapning for at bevare frugten bedst muligt. Fokus på friskhed og frugt er Cave de Fleuries varemærke. En flot rubinrød vin med aromaer af rose og andre røde blomster, men også blomme og solbær. Den elegante fyldige og bløde smag har fin kompleksitet og elegance. Kan lagre 3-5 år. Nyd den let afkølet
Druerne til Juliens Morgon hentes fra to mindre parceller, som dog har samme jordbund, og begge er tilplantet med 10.000 stokke i starten af 1960’erne. Den ene parcel, Corcelette, er sydvestvend, og den anden ligger lige mellem appellationerne, Reigne og Morgon, og deler navn med Julien Reignes parcel, Oeillat. Begge har parceller har et granitdomineret øverste jordlag, hvilket to meter nede skifter til en tæt lerjord. Dette gør, at Morgonen er den kraftigste af Juliens vine - en vin, som bør ligge i tre år, inden den langsomt begynder at åbne op og frigive sin charme.
En tæt Beaujolais, domineret af mørk frugt så f.eks. vilde mørke kirsebær. Efterhånden som vinen ældes, får den også toner af mineraler, mørke bær og te. Smagen er tæt i frugten, men uden tanniner og med en høj syre, hvilket giver en flot balance og længde i eftersmagen.
Den alkoholiske gæring foretages ved 22 – 23 grader, i hele klaser og på betontanke. Efterfølgende presses mosten (og druerne) over 24 timer på en gammel basket press. Vinen lagres efterfølgende i 8-11 måneder på tre til ni år gamle Bourgogne-fade, inden den aftappes uden filtrering og klaring.
Parkerfavoritten Château Pesquié er ubestridt det førende vinslot i Côtes du Ventoux, i den sydlige del af Rhônedalen. Stil- og kvalitetsmæssigt minder Château Pesquiés Côtes du Ventoux forbavsende meget om de bedste vine Châteauneuf-du-Pape, blot er prisen en helt, helt anden.
Château Pesquié - en af Robert Parkers favoritproducenter i Frankrig
Slottet er fra 1750?erne og ligger malerisk for enden af en fredet allé af kæmpe platantræer, ikke langt fra berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede med at renovere de dengang ret forfaldne vinmarker. Ind i mellem fandt man dog fantastiske parceller med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at begynde selv at aftappe vinen på slottet, første årgang var 1990.
Pionérarbejde og banebrydende kvalitet i det Sydlig Rhône
Før 1990 blev næsten al vin fra Côtes du Ventoux solgt til négocianter, så det var pionérarbejde at begynde at slotsaftappe og ikke alle troede på familiens projekt. Men i 1985 overtog den selvlærte winemaker Paul Chaudière (hvis fader dog var professor i ønologi) ansvaret og så straksstore muligheder. Pauls drøm var at skabe komplekse vine med lang holdbarhed efter forbillederne i Châteauneuf-du-Pape. Paul begyndte tidligt at foretage intensiv research af slottets forskellige terroir og afdækkede mulighederne for at nyplante de bedst mulige steder. I dag ser vi de enestående resultater.
Romertiden, gamle vinstokke og moderne produktionsmetoder
På ejendommen er der fundet beviser på at romerne dyrkede vin på jordene omkring Château Pesquié så tidligt som 30 år før vor tidsregnings begyndelse. Selve ordet Pesquié stammer fra Pescarium, som betyder fiskedam, og meget tyder på at vandet fra slottets 2 store kilder kan have dannet fiskedamme dengang. Hemmeligheden bag successen er et usædvanligt godt håndelag, gamle vinstokke, meget velholdte vinmarker og at man aftapper vinene ufiltrerede, hvilket bevarer frugt og mineralitet. Har man smagt Château Pesquié?s vine, forstår man at de stil- og kvalitetsmæssigt minder om Châteauneuf-du-Pape, blot er prisen en helt, helt anden.
Robert Parker og value-for-money og 94 point til Terrasses
Fra starten opdagede den amerikanske vinguru Robert Parker slottet og det har uden tvivl været med til at give slottet det ry det har i dag for uhørt kvalitet til pengene. Château Pesquié er uden tvivl et af de højest ratede slotte i hele Frankrig i forhold til prisen. Således har husets standardvin Les Terrasses i årgang 2010 fået hele 94 point af Parker, hvilket er helt uhørt.
Parker har bl.a. skrevet:
"One of my all-time favorite producers in France!" (så bliver det ikke meget bedre) "Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon"
Jeb Dunnuck skriver d. 30/12/13 i The Wine Advocate: "Easily one of my favorite estates from the up-and-coming Ventoux region, Chateau Pesquie is run by the talented brothers, Alexandre & Frederic Chaudiere. The wines sell for a song, yet always deliver high-quality, loads of character and impeccably made profiles."
kr 99,95 v. 12/134,95 pr stk www.philipsonwine.com
Château Pesquié Les Terrasses Rosé produceres kun i begrænsede mængder. Vinen har en imponerende dyb, pink farve, og en eksotisk, frisk bouquet af bær. Smagen emmer af friskhed, og fremstår med sin smag af bær, bla. noter af hindbær, som et symbol på solskin. En Rosé som passer fint til mange forskellige typer af mad, og derfor kan drikkes hele året.
16,5/20P - Jancis Robinson december 2017: "50% Grenache, 40% Cinsault and 10% Syrah on limestone and sand. Pale tomato colour. Salty and refreshing, dry end. Drink 2017-2018"
Château Pesquié "Cuvée des Terrasses Non Filtré"fremstår imponerende mørk i glasset. Duften er intens og pågående, med nuancer af hindbær og sort peber. Smagen er rig på frugt, med et afbalanceret præg af fadlagring, og munder ud i en appetitvækkende finish af røde bær og viol. En klassiker!
91P - Robert Parker's The Wine Advocate marts 2016: "Always a terrific value, the 2014 Ventoux Terrasses is no exception and offers complex, classic southern Rhone notes of dried garrigue, pepper, spice-box, licorice and sweet cherry fruit. These carry to a medium to full-bodied, elegant and balanced red that gains depth and richness with time in the glass, has loads Provencal character and a great finish. Made from a blend of 60% Grenache and 40% Syrah that was aged in tank and old barrels, it can last for 7-8 years (I know as I just finished a case of the '05, which was still going strong at age 10.)"
Top Value - Wine Spectator November 2015: "Offers a velvety feel, with lush cherry and plum sauce flavors lined with a light lavender note. Pure and very tasty. Grenache and Syrah. Drink now"
"Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon"citat Robert Parker
"If you like southern Rhône reds but don't like tough tannins or the price of the most famous Châteauneufs, you should consider this great value and pleasure offered by Pesquié's Les Terrasses.". Citat: Jancis Robinson
Château Pesquié Artemia er på alle måder en forbløffende vin. Artemia er ejendommens nye topvin og laves på druer fra gamle, krogede Grenache og Syrah vinstokke. Alle druer bliver håndplukkede, når modningspunktet er perfekt omkring midt oktober. Château Pesquié gør en dyd ud af at selektere og udvælge de absolut bedst egnede druer til Artemia. Resultatet er en majestætisk vin, med en helt ufattelig bouquet og smag af uhyre intens frugt, domineret af røde bær og friskkværnet sort peber. Vi hilser denne nye perle velkommen i sortimentet og er mere end overbevist om, at Artemia vil blive en sjældent skattet kultvin...
91 pts - Jyllands-Posten d. 15.01.12: "Stadig meget ung med en intens lilla farve og tydelige tanniner. Lettere og mere frugtig end man kunne tro, det lave udbytte taget i betragtning, en vin i god balance mellem grenachens sødme og syrah-druens mere pebrede strenghed. Skal den drikkes nu, bør den dekanteres og vil klart fungere bedst til mad..."
92 pts i Wine Spectator Insider nr. 37, oktober 2010: "A dark, toasty style, with alluring espresso, warm fig paste and raspberry ganache aromas and flavors, but stays silky, fresh and stylish, with enticing anise, violet and graphite notes stretching out the lengthy finish."
5 stjerner i Berlingske Tidende d. 05-09-2009: " Atypisk moderne sydrhône: Særdeles velturneret stil med saftig næsten mostagtig, moden blåbærfrugt, som ikke er nærheden af det jammy. Her er store mængder velintegreret ny eg høj, imponerende koncentration og lækkert afrundede tanniner. De 15% bæres med stil."
17/20 pts Jancis Robinson: "50:50 Grenache and Syrah co-fermented and very old vines, up to 80 years old. Half new oak and they are hoping to age the wine for 15 years. Very juicy and sweet and flattering. So sweet and rich! Chewy finish. Exciting full of potenial though still very tight .."
"Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon"citat Robert Parker