Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Vidste du, at svovl giver hovedpine? Naturvine har så lavt svovlindhold at de ifølge EU ikke indeholder svovl.
Flere af de allerbedste restauranter i København har efterhånden fået øjnene op for naturvine på deres vinkort, blandt andet Noma, Geist, Manfreds og Geranium.
Det er vin uden sprøjtemidler, pesticider og tilsætningsstoffer. Naturlig og frisk.
Sans Soufre ajoute (Uden tilsat svovl)
Vin de soif (Vin til tørst)
Der arbejdes meget på at give juicen den rigtige smag.
Udvælgelse af druer.
Jordbundsforhold.
Manuel plukning.
Lavt udbytte = stor smag.
Både druer og vin ”følges”.
Ofte uden årgang.
Typisk lette vine. Nemme at gå til.
Ja det er det – bare renere produkt. Naturvin er hvad økologisk vin burde være. EU tillader på nuværende tidspunkt at man kalder vin for økologisk, selv ved høje doser af tilsætningsstoffer (som svovl). Det er jo ikke hvad man forventer af et økologisk produkt.
12 grader er anbefaldet, såfremt du ikke har et vinskab, så opbevar vinen så tæt på de 12 grader som muligt (ikke køleskab)
Ikke krav til at deklarere tilsætningsstoffer – andet end svovl, da det er et allergen.
Tyske bobler. Pet-Nat (Petillant Naturel) 2016.
Pet-nat er den simpleste måde at lave vin på. Naturvinens svar på – jeg tør næsten ikke skrive det - cider. Dvs. mosten gærer – og når den er næsten færdig hældes den på flasker
Drue: Weiss Burgunder = Pinot Blanc
Ved begyndelse af den tyske vin-gade. (v. Frankfurt)
The young winemakers use the power of nature: plant-based products like herbal extracts or tea are used to strengthen the vines. Clover and wild herbs are intended to attract bees and other useful insects to the sites. This creates a greater variety of species and makes the vineyards more vigorous. Thus, the grounds stay healthy and fertile.
The fermentation starts spontaneously with wild yeasts. After the fermentation a long time on the lees is obligatory for the brothers. The decision to bottle the wine isn’t based on a fix date, each wine needs his own time and the decision to bottle is only made by taste. The natural wines are produced without any additives and without any filtration this generates lively wines.
Franske bobler. Fra Loire.
Drue: Grolleau
Vinmager: Sylvain Martinez
Servering: Blæksprutter
Frankrig – Bourgogne (nordlige) Saint Romain – Cotes de Beaune
Drue: Chardonnay
Vinmager: Kenneth Bellaire (DK) via Frederic Cossard. Designet af Volapykwine
Frankrig - Loire
Der er fuld knald på frugten …… Utroligt nok overlever du, og kommer ud på den anden side opløftet og tænker "det må jeg prøve igen!"...
Bag Autour de l'Anne står Anne Paillet.
Første gang jeg mødte Anne repræsenterede hun en anden vinproducent på en messe. Efter at jeg havde smagt denne producents vine igennem, hev hun en flaske op fra under bordet uden etiket, hvilket senere skulle vise sig at være hendes første årgang a Pot d’Anne. Vinen var levende i munden, krydret, let, læskende og jeg tog armene i vejret. Anne havde høstet druerne hos hendes gode ven og biodynamisk certificeret bonde Christoph Beau (Christoph Smuk!) i Pic Saint Loup og efterfølgende vinificeret druerne i Touraine. Siden Jeg mødte Anne på den vinmesse, er det gået stærkt for den altid muntre kvinde, og hendes vine er stærkt efterspurgte, ikke mindst på grund af de små mængder af vin (<10.000fl. i alt).
Servering: Vildsvin ….
Frankrig – Bourgogne. Og så er den klassificeret. Sjældent at naturvine er det.
Drue: Pinot Noir.
Vinmager: Delphine og Sebastian Boisseau
Frankrig – Languedoc ca. 1 times kørsel syd for Montpellier. Domaine Mas Coutelou
Vinmager: Jean-Francois Coutelou.
Han står for simple vine, folkelige – vine som er nemme at drikke. Bro-vine. Bro mellem konventionelle vine og så naturvine.
Druer: Syrah, Carignan, Cinsault
Solera-kælder hvorfra denne stammer. Begyndt i 2001 – tappet i 2011.
De ældste fade i kælderen er 200 år gamle – bruges stadig i solera-processen. I de ældste tønder er gennemsnitsalderen i vinen ca. 60 år.
I 1987 blev markerne – dengang ejet af faderen – økologisk certificeret. Dengang var der 20 ha marker. Dette er i dag reduceret to 12 ha. Nu prodiceres ca 70.000 flasker om året. Dette tal var tidligere 3 gange større. Så igen focus på at tilføre mosten så høj kvalitet som mulig.
Servering: ”Comte” 24 mdrs fra Jura.
Frankrig: Jura
Vinmager: Claude Buchot fra Maynal i Jura
Gul vin fra det sydlige Jura.
Presset og lagt på fad i 2009. Der har den så ligget i 6,5 år - urørt. Der kommer et lag naturlige gærceller på overfladen, som sørger for at mosten nedenunder ikke bliver til eddike.
Drue: 100% Savagnin