Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Vi skal i aften høre om, tror jeg, et vinland som vil være nyt for de fleste af jer, det ligger bag Italiens støvlehæl, gemt mellem Grækenland, Albanien, Bulgarien og Serbien. Henrik og jeg har haft en enkelt flaske med fra det pågældende land, men det tror jeg også er de eneste flasker vi har smagt derfra, det bliver der så lavet om på i aften.
Makedonien må ikke officielt kalde sig Makedonien. Det vil Grækenland ikke have. Så det officielle navn er Fyrom, dvs. Former Yugoslav Republic of Macedonia.
Problemet opstod, da Jugoslavien blev opløst i 1990. Makedonien er navnet på den nordgræske provins, der grænser op til FYROM, så for grækerne er den tidligere jugoslaviske republiks navn noget, den jugoslaviske diktator Tito fandt på for at antyde et krav på dele af både Grækenland og Bulgarien. Både i det ene og andet Makedonien henvises til Alexander den Store og hans far kong Filip, når de nationalistiske toner slås an – og det gør de ofte.
Alexander var næstældste søn af Filip 2. af Makedonien og hans fjerde hustru, Olympias af Epeiros. Alexander 3. den Store, 356-323 f.Kr., konge af Makedonien fra 336 f.Kr, erobrede Perserriget 334-325 og optrådte som perserkongens efterfølger og konge af Asien fra 331 f.Kr. Alexanders hurtige erobring af hen ved halvdelen af den da kendte verden, har skaffet ham en fremtrædende plads både i verdenshistorien og i verdenslitteraturen. Skønt Alexanders rige faldt fra hinanden straks efter hans død, kunne de græsk-makedonske erobrere fastholde deres greb om næsten alle de erobrede provinser og omdanne hele Den Nære Orient til en række riger, hvor græsk sprog og kultur for en tid blev fremherskende i byerne og hos overklassen.
Man går dog let hen over den kendsgerning, at nutidens grænser ikke giver mening i historisk sammenhæng
FYROM er 25.333 kvadratkm. stort og har en befolkning på omkring ca. 2,5 mio. Den fordeler sig på et flertal af makedonere, et stort mindretal af albanere og desuden tyrkere, serbere, bosniere og romaer samt andre smågrupper. Sproget er siden 1944 været makedonsk, der anvendes et kyrillisk alfabet i stil med det serbiske, og makedonere forstår både bulgarsk og serbisk uden større problemer.
Jeg vil starte ud med en kendt drue, men dyrket i jord og under mikroklimatiske forhold, der skulle være kendetegnende for vingården.
Denne vin er produceret på 100% Sauvignon Blanc fra, garanteret, egne marker. Denne vin er markeret med en specifik grøn-gul farve og krystalklarhed. Næsen er typisk Sauvignon Blanc, afslørende elegante vegetative noter som en blanding af citrus og tropiske frugter. Smagen er mellemfyldig, med en typisk friskhed, mineralundertoner og med en behagelig og harmonisk eftersmag.
Nyd denne vin kølet til 8-10 ° C kombineret med friske fisk og skaldyr, laksestarter, grønne salater og kyllingekød specialiteter.
Alc: 12,5%
Pris: 99,95/79,96
Der findes i Makedonien en håndfuld store producenter, bla. vinhusene Bovin, Popov, Popova Kula, Stobi, Tikves, Stovin og Kamnik, som med forskellig kvalitet, samlet producerer mere end 50 mio liter vin årligt. Men spredt ud over landet findes der masser af mindre producenter med samlet produktion på 100.000-200.000 liter, nogen endda mindre.
Vranec hedder den mest fremherskende lokale drue(oprindeligt fra Montenegro).
Navnet kan oversættes med Sort Hingst og dette går utrolig godt i spænd med denne mørke, kraftige, næsten vildt krydrede og fyldige vin de laver. Ved fadlagring aftager en del af syren og hingsten kan derved tæmmes til at yde velbalancerede store vine.
Vranec menes at være i familie med Kroatiens Crljenak Kaštelanski (Zinfandel). Udover Vranec dyrkes der også mange klassiske sorter såsom Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Syrah. Franske blends men med en del Vranec tilsat er derfor også udbredte.
Af lokale hvide druer er værd at nævne Smederevka, Rkaciteli, Zilavka og Temjanika.
Smederevka er en tør og meget neutral drue som enkelte vinhuse de senere år har forfinet på. Rkaciteli er mere frugtig men stadig en tør hvidvin, mens Temjanika, der er af muscatfamilien er den enormt aromatiske og til tider semisøde aperitifvin.
En premium aromatisk hvidvin lavet 100% fra Temjanika druer. Vinen er markeret med en strålende og flot hø lignende gul farve. Charmen af denne vin afsløres gennem sin elegante og sensuelle aroma, typisk for sorten. Frugt aromaerne af fersken og tropiske frugter er fremherskende og suppleres med krydrede undertoner af hvide blomster og hyldeblomst. Smagen er mellemfyldig, med en fin, harmonisk friskhed og med en lang frugtagtig og krydret eftersmag.
Nyd denne vin som en aperitif eller kombineret med lette forretter, salater eller asiatiske specialiteter. Denne vin kan også være en perfekt match med forskellige kager og frugttærter.
Alc: 12,5%
Pris: 99,95/84,96
Siden selvstændigheden fra Jugoslavien i 1991 har Makedonien langsomt rejst sig efter det kommunistiske styre. Investeringer i vinbranchen og viden om fremstillingsprocessen er stadig begrænset og ifølge den makadonske vinsammenslutning først for alvor kommet i gang siden årtusindeskiftet. Men med tanke på, at landet her startede fra nærmest ingenting, er der allerede sket meget på få år.
Det er med andre ord et meget ungt vinland, som naturligt nok er langt efter mange andre vinproducenter verden over, hvor der er blevet fremstillet vin i århundreder. Alverdens lande forsøger at få deres vine afsat på det danske marked, og her er et så ungt og i vinsammenhænge ukendt land som Makedonien udfordret.
- De internationale markeder er ikke rigtige bekendte med, hvad Makedonien kan.
Så vores helt store udfordring er at udbrede kendskabet til vinene, men konkurrencen er meget hård, forklarer Goran Damovski, der er business development advisor ved den makedonske vinsammenslutning Association Wines of Macedonia.
Men med masser af solskin og høje temperaturer har landet umiddelbart gode betingelser for vindyrkning.
Men en kombination af manglende interesse (især på eksportmarkederne) for makedonsk kvalitetsvin samt manglende udstyr og banal viden om fremstillingsteknikker har gjort, at landet overordnet stadig må betragtes som et u-land inden for vinverdenen.
78 procent af de omkring 100 millioner liter, som landet årligt producerer, er såkaldt bulk vin - det vil sige vin, som ikke er tappet på flaske ved salg. Bulk vin er således karakteriseret ved kvantitet og ikke kvalitet.
Hele 85 procent af vinproduktionen eksporteres til 38 lande. Meget få flasker når dog de store europæiske vinlande. I 2014 aftog Balkanlandene Kroatien, Serbien, Bosnien-Herzegovina og Slovenien således tilsammen 80 procent af de flaskede makedonske vine, som blev sendt til udlandet. I Danmark kan forhandlere med vine fra Makedonien tælles på få hænder.
Pilen peger dog den rigtige vej, når vi taler større fokus på kvalitet. Det vidner forholdet mellem bulk og vine tappet på flaske om. I 2005 var 92 procent bulk og blot 8 procent flaskeaftapning. Som nævnt var forholdet i 2014 allerede rykket til 78/22.
At der sker noget på vinfronten i landet på Balkan fortæller også det stadigt stigende antal vingårde om. I 2003 var der 28. Sidste år var tallet steget til 84.
De bedste producerer vine af høj kvalitet, som de danske forbrugere bør opleve, mens en del vine, især i prisklassen 60-80 kroner (omregnet pris ved salg i Danmark), mangler en del for at kunne konkurrere på det internationale marked.
Makedonien råder over 33.500 hektar med vin. Til sammenligning blev der i 2014 produceret vin på 112.000 hektar alene i Bordeaux i Frankrig.
Årlig vinproduktion på mellem 90 og 120 millioner liter.
84 registrerede vinhuse. I 2003 var tallet 28.
Mest benyttede blå druer: Vranec, stanushina, kratoshija, merlot, cabernet sauvignon, syrah og pinot noir.
Mest benyttede grønne druer: Temjanika, chardonnay og sauvignon blanc.
Denne Syrah-vin er også en vin fra egne marker. Denne vin er fremstillet med et fantastisk resultat, som følge af en dobbelt afgrødereduktion, hvilket fører til en delvis dehydrering af druer på vinstokke, men også fra tilstedeværelsen af 4% Vranec-druer. Disse tiltag muliggør opnåelse af en megen fin og moden vin med en intens rubinrød farve, stor smag og høj aldringskapacitet. Bouqueten er rigeligt til stede i form af røde og mørke bær. Kompleksiteten af denne vin kommer fra 12-måneders lagring i nye amerikanske og franske egetræsfade, der gør det muligt at opnå diskrete krydrede toner af kløver, suppleret med aromaer af mørk chokolade, vanilje og lakrids. Smagen er elegant og fyldig, med fremragende struktur, bløde fløjlsagtige tanniner og pænt integrerede egetræsaromaer med lang eftersmag.
Denne vin er blevet tildelt:
Selection 2017, Germany – Gold Medal
Terravino 2016, Israel – Gold Medal
Anbefalet serveringstemperatur: 14-16 ° С.
Nydes sammen kød specialiteter, og pikante saucer, uden jeg nævner hvad og hvilke.
Alc: 14% Pris: 219,95/180,96
Vingården Kamnik Winery, Kamnik betyder klippe, der ligger i udkanten af hovedstaden i Vardar-dalen øst for Skopje og i det nordlige Makedonien, er blandt de producenter, som har oplevet en ordentlig kapitalindsprøjtning.
Det beror til dels på at en Makedonsk rigmand opførte vingården i 2004, og dermed tilførte en del kapital. Det var i sagens natur også nødvendigt, da Jorden ikke var beplantet med vinstokke, så både vinstokkene og det topmoderne vineri er af ganske ny dato. Fire år senere kom den første høst i hus, og selv om Kamnik ikke høre til de største vingårde, er den dog kvalitetsmæssigt en sværvægter.
På de nuværende 15 hektar vinmarker, de er øget lidt siden Henriks foredrag, hvor der var 11, dyrkes et utal af forskellige sorter bla. Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Vranec, Arinar Noir, Pinot Noir, Carmenere, Sangiovese, Montepulciano til de røde vine og Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gewurtztraminer, Moscato Giallo, Muscat Petit Korn (lokalt kendt som Temjanika), Viognier til de hvide.
En anden sort der for øjeblikket udvikles eksperimentelt er
Greco di Tufo. Fra egne marker fremstilles "enkel marks vine", og derudover indkøbes druer til en tredjedel af de årlige 60.000 til 80.000 flasker som de producerer.
Vingården selv og markene, strækker sig på tværs af bakkerne, på sydvendte skråninger, med en minimums højde på 300 m over havets overflade. De omkringliggende bjerge muliggør fremragende mikroklimatiske forudsætninger for vinstokkene. Bjergluftens vindstrømme, der cirkulerer i dette område, reducerer sommerens aften temperatur og holde jorden varm om vinteren. Den moderat frugtbare jord (biologisk jord) er kendetegnet ved en god mineralsk sammensætning, som muliggør ideelle forudsætninger for en afbalanceret vækst og udvikling af vinstokken.
Den gode mineralske sammensætning afspejles i den autentiske smag af vinen.
Så samlet giver disse klimatiske og jordmæssige egenskaber, helt sikkert et unikt strejf til Kamnik-vinene. Vinmarkerne plantes med en tæthed på 5.500 planter pr. hektar, dyrket med enkelt Guyot beskæringssystem.
(Guyot blev første gang introduceret af Charles Guyot i 1860. Systemets ide er, at man hvert år udtager en eller to førsteårsgrene fra hovedplanten og opbinder den/dem til en vandret tråd. På disse grene sidder der en række knopper, hvorfra dette års grene gror. Hvert år erstattes modergrenen/grenene med en ny førsteårsgren, og sådan fortsætter systemet.
Guyot-systemet adskiller sig fra Cordon systemet, der ellers var det gængse system i 1860, ved at man hvert år udskifter modergrenen, som er opbundet til det vandrette stykke ståltråd, så dette træ aldrig vokser sig tykkere end et par centimeter.
På denne måde kan vinbonden begrænse mængden af kulhydrater som vinstokken har til sin rådighed, da disse lagres i træet efter princippet, at desto tykkere træet er, desto flere kulhydrater kan træet lagre. Ved at begrænse mængden af kulhydrater, begrænses vinstokkens vækst også, hvilket kan være en stor fordel, da mindre vækst giver druer af en bedre kvalitet.
Systemet benyttes hovedsagligt i områder, som er kølige men ikke så kolde, at vinstokken risikerer at frostsprænge (ved minus 20 grader). Dette er blandt andet Bordeaux, Toscana, Margaret River i Australien, visse steder i Californien og i alle Tysklands vindistrikter (Riesling har et specielt hårdt træ, så det stort set er immunt overfor frostspringninger).
Fordelene ved Guyot er som følger:
Ulemperne ved Guyot
Denne premium rødvin, fremstillet af Cabernet Sauvignon druen, er defineret af en dyb rubinrød farve med mørke røde nuancer. En ægte reserva vin med en genkendelig, moden og rigelig næse med en frugtagtig og krydret karakter. Denne vin afslører bær kombineret med lakrids, mørk chokolade, ristet kaffe og mynte, suppleret med vanilje og krydret toner. Kompleksiteten af denne vin skyldes 31-måneders lagring på nye franske og amerikanske egetræs fade. Smagen er fyldig, harmonisk, med en solid struktur, imponerende og stærke tanniner, og med en lang og behagelig eftersmag, der markerer denne vin med en særlig charme. Denne vin kombineres perfekt med kød specialiteter, især med oksekødssteak i en grøn peber sauce eller steak i en anden krydret sauce.
Denne vin er blevet tildelt:
Terravino 2015, Israel - Double Gold Medal
International Wine Competition Bucharest 2015, Romania - Gold Medal
Anbefalet serveringstemperatur: 16-18 ° С
Alc: 15,3%
Pris:399,96/319,96
I vingården, som ved alle slotte, er der hvor magien finder sted, men de sande forbedringer begynder i vinmarkerne. Her dyrker vi kloner af de bedste stokke af de mange forskellige druesorter vi har, så de udvikler deres fulde potentiale med bemærkelsesværdige aromaer og elegance på den ene side og med struktur på den anden side, som så senere skal bruges til produktion af fine verdensklasse vine.
Alle de vigtigste dyrkningsoperationer - beskæring, binding, afbinding og klyngeudtynding - gøres manuelt. Høsten udføres også udelukkende med hånden på forskellige tidspunkter for hver sektion og sort, i respekt for den bedste høsttid i forhold til phenolisk, aromatisk og druernes enologiske modenhed.
(Den phenoliske modning finder modsat sukkermodning sted hovedsagligt via varme
Phenoler sidder 2 forskellige steder i druen.
- Dels i kernerne hvor de sidder i kerneskindet. Disse phenoler bliver svære at udvinde efterhånden, som druen modner og forbliver kernen hel under vinificeringen bidrager de derfor stort set ikke med noget til vinen. Hverken godt eller dårligt.
- Dels sidder de også i drueskindet hvor deres rolle er at forsvare druen imod dyr, der vil spise dem, inden kernerne er modne og dermed klar til forplantning.
Efterhånden som druen modner, stiger antallet af phenoler i skindet, samtidig med at deres kemiske sammensætning ændrer sig, (cathecin- indholdet stiger først og falder imens Anthocyanin stiger stødt) så de fremtræder mere fede og polerede, indtil de bliver overmodne, hvorefter de efter gæringen fremstår bitre)
Disse er vigtige aspekter, der resulterer i optimalt indhold af sukker og aromatiske forbindelser i druerne og også i forhold til en kvalitativ og kvantitativ udvikling af polyphenolerne i drueskinnet. Dette for at sikre, at druerne når ned i kælderen i den optimale grad af modning. Denne metode sikrer den perfekte modning af druerne, idet man undgår ødelæggelse af druen som følge af vandspændinger i planter.
Polyphenoler er beskyttende kemikalier, en antioxidant, som findes i vegetabilske fødevarer bla. rødvin. som ifølge forskere ved University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas beskytter mod hjertesygdomme.
Det skal være autentisk makedonsk, det skal udtrykke Kamnik vingårdens sjæl, og storheden af de gamle makedonske traditioner, ånd og jord i en moderne vinstil.
Blanding af fortid og fremtid, traditioner og den sofistikerede state-of-the-art tilgang, natur og videnskab udfordrer os til at fremstille de mest fascinerende vine.
Målene og visionerne i vingårdsteamet er lavet til at holde de historiske og traditionelle værdier i live, tilpasse dem til kravene til det moderne vinmarked, samtidig udforske de muligheder, som de avancerede teknologiske muligheder giver os.
Vinificeringen starter umiddelbart efter høsten, og den begynder med de hvide druesorter som er først modne. Vinificeringsprocesserne finder sted i specielle rustfrie ståltanke og egetræs fade.
For at opnå en ordentlig kinetik af fermenteringen, bliver hver tank og egetræsfad kontrolleret og overvåget separat for temperatur, hvor data vises grafisk flere gange om dagen.
Når det kommer til røde druesorter, muliggør det pneumatiske "slå ned" system af træstavene, som de bruger på Kamnik, en ekstraordinær farveudvinding med ekstremt fine tanniner og bevaring af alle de aromatiske forbindelser.
Som nævnt før, har Kamnik som så mange andre makedonske vingårde valgt at forsøge sig med en bred pallet af både lokale og især internationale druesorter. Blandt førstnævnte er den anerkendte hvide temjanika og den røde vranec, som begge kan levere rigtig interessante vine under de rigtige betingelser.
Blandt de kendte røde druer finder vi cabernet sauvignon, merlot, syrah, der vel nærmest findes i hvert eneste vinproducerende land på denne klode. Blandt andet fordi de - modsat mange ukendte lokalsorter - kan sælges på navnet. Kamnik har dog også interessante druer såsom sangiovese og montepulciano, der kendes fra Italien. De udgør tilsammen knap halvdelen af Kamniks rosévine.
Af andre opsigtsvækkende blends er der Winemakers' Selection 2016 lavet på 40 procent merlot, 40 procent vranec og 20 procent carménère.
En tør rødvin produceret som en blanding af omhyggeligt udvalgte druer i vores vinmarker fra de fremtrædende sorter: Vranec (40%), Merlot (40%) og Carmenere (20%). Sidstnævnte hører hjemme i Chile og ses sjældent uden for landet. Vinen er karakteriseret med en rubinrød farve. Aromaen er kompleks, den dominerende frugtagtige og spicy karakter afslører modne morel kirsebær suppleret med diskrete vanilje undertoner. Smagen er fyldig, med fløjlsagtig struktur, bløde tanniner og lang eftersmag.
Kombiner denne vin med udvalgte stærke oste, italienske pølser og forskellige kød specialiteter. Anbefalet serveringstemperatur: 14-16 ° С.
Alc: 14%
Pris: 109,96/88,46
Når den første gæring er afsluttet, gennemgår de hvide vine "Sur Lie" metode. (En fransk metode, hvor vinen ligger lidt længere på bundfaldet)
De røde vine lagres i barriques, hvor de normalt afslutter deres malolaktisk fermenteringsproces. (Malolaktisk gæring er egentlig slet ikke en gæring, men en bakteriefremkaldt omdannelse (2. »gæring«) af syren i vinen: Den sure og skarpe æblesyre bliver ved hjælp af mælkesyrebakterier omsat til mere moden og mindre sur mælkesyre (og kuldioxid – som man kan høre på gæringskarrenes ‘prutten’). Malolaktisk gæring gør populært sagt vinen mere rund. Stort set al rødvin gennemgår malolaktisk gæring, til gengæld sker det kun i begrænset omfang blandt hvidvine.)
For at sikre et rigt spektrum af druesorterneskarakteristika i alle faser, forarbejdes hovedsaglig hver druesort separat, fra gæring til lagring i egetræsfadene.
Kort efter homogeniseringen, aftappes vinene og derefter lagres de lidt ekstra i vingårdens kælder før de sendes ud i verden. Lagrings processen løber under strengt kontrollerede temperatur- og fugtighedsforhold, inden for en periode
mellem 14 og 32 måneder, for det meste i nye 225 l franske og amerikanske egefade.
Cuvée De Prestige er en tør rødvin, garanteret oprindelse, og fremstillet af specielt udvalgte og kontrollerede yderst specielle delikate druer af Merlot (69%), Cabernet Franc (18%) og Vranec (13%). Vinen er præget af en intens rubinrød farve, en tiltalende aroma af modne mørke bær og diskrete vegetative noter suppleret med mørke chokoladehints. Kompleksiteten af denne cuvée stammer fra flere måneders lagring i nye og delvist brugte 225 L egefade. Smagen er fyldig, med et højt indhold af de forskellige drues specielle karakterer, harmoniske syrer og bløde fløjlsagtige tanniner, der giver denne vin en aldringskapacitet på flere år.
Kombiner denne vin med stærke oste, kød og vildt specialiteter eller med krydrede retter.
Cuvée de Prestige 2015 er blevet tildelt:
Selection 2017, Germany – Gold Medal
Città del Vino “Selezione del Sindaco” 2017, Italy – Gold Medal
Dekantering inden forudgående servering anbefales.
Anbefalet serveringstemperatur: 14-16 ° С.
Alc: 14,5%
Pris:189.96/151,96
Umiddelbart kunne man også tro, at de på Kamnik godt kan lidt vine med meget alkohol. Topscoreren er Signature Grand Reserva på merlot på hele 17,3 procent! Flere andre af husets toprødvine ligger på 15-16,5 procent alkohol, og det er voldsomt. Om det er for meget, er svært at sige, for alkoholen er pænt integreret, men med 23 måneders lagring i nye amerikanske og franske egetræsfade er Signature Grand Reserva hvert fald en vin, der har ufatteligt meget af alting.
Kamniks vine holder generelt et højt niveau og hører til blandt de bedste af vinene i Makedonien. Prisen er dog også derefter. Kamnik er blandt de få makedonske producenter, som kan fås herhjemme. Skovgaard Vine står for salget og har flere af de hvide og en pæn håndfuld af de røde. Sidstnævnte kategori begynder ved 200 kroner og op til 600-700 kroner for den dyreste, som er førnævnte Signature Grand Reserva. Det er mange penge, omend kvaliteten er god.
Kamniks stil er som nævnt meget kraftige vine med høje alkoholprocenter. Det makedonske klima er et langt stykke ad vejen årsagen til, at Kamnik og mange andre vinhuse leverer vine med så høje mængder alkohol. Under vores besøg bager solen dagen lang med temperaturer på 36-37 grader i skyggen og minumum 20 om natten. Tidligere på sommeren kan dagstemperaturen sommetider endda været endnu højere.
Dertil kommer mange årlige solskinstimer, som giver et højt sukkerindhold i druerne. Resultatet er høje alkoholprocenter.
Som salgs- og marketingskoordinator Anita Jovanovska udtaler, er der nogle forbrugere, som vil undgå disse vine, men der er også mange, som sætter pris på høj alkohol.
En tør rødvin producerede 100% af Vranec druer, der har fået lov at tørre lidt på vinstokkene inden plukning. Den kraftige smag er typisk for denne druesort, den har en fremragende livskraft og en god viskositet. Vinen er defineret af en mørk rubinrød farve. Den frugtfulde og krydrede næse afslører en sammensmeltning af modne brombær, blåbær og blommer, med en diskret tvist af mynte. De 28-måneder den har ligget på nye amerikanske egetræsfade sikrer, at man får en usædvanlig fyldig og intens smag af de mørke røde bær, med en lang og vedvarende chokoladeeftersmag. De harmoniske syrer, de bløde fløjlsagtige tanniner og den komplekse Bouquet med en delikat struktur, giver denne vin et langt lagrings potentiale. Hvis den ligger i længere tid under passende forhold, vil denne vin vise endnu mere kompleksitet og pragt.
Terroir Wranec er blevet tildelt:
Selection 2017, Germany – Gold Medal
The Balkans International Wine Competition 2017, Bulgaria – Gold Medal
Les Citadelles du Vin 2017, France – Gold Medal
Anbefalet serveringstemperatur: 16-18 ° С
Passer fint med rødt kød i en pikant sauce, eller stærke oste.
Dekantering før servering anbefales.
Alc: 16,3%
Pris: 689.96/471,96
KAMNIK´S MOTTO
VORES FILOSOFI ER ENKEL:
VI VIL HAVE DET BEDSTE, VI SØGER DET PERFEKTE, OG VI VIL GØRE DET MED LIDENSKAB.
VORES PASSION HANDLER OM TILBLIVELSEN.
SKABELSEN AF VIN, ER HÅRDT ARBEJDE, FORPLIGTELSER OG DEDIKATION.
KORT SAGT: VI ARBEJDER FOR PERFEKTION ... VINEN ER VORES SKÆBNE.