Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
 | Hvad er forskellen på et vinforedrag og en vinsmagning?? Ja, I undrer jer måske over spørgsmålet. Men jeg har oplevet rigtig mange gange at komme til et arrangement her i vinklubben og siddet og hørt på indledningen til det pågældende tema uden at smage på varerne før efter ½ time! Det vil jeg allerede råde bod på nu ved at starte vinforedraget med en vinsmagning og hermed drikke noget vin. Temaet for denne vinsmagning er nemlig bl.a.: Er det virkelig gode tilbud, er de så gode som de bliver lovet, og er Spotdea, sweatdeal osv.l værd at gå efter??? Derfor starter vi aftenen med en gratis gave fra foredragsholderen: ![]() 1,5 liter Cabernet Sauvignon fra Les Hauts de Chamboustin, 2011. 13,5% alc. Slotsaftappet på plasticflaske!Pris:…….? Ja kun 50,-!!! Og nu til aftenens vine, der ikke kommer fra Frankrig: Jeg ved, at vi for 8½ siden havde emnet fra Torben. Derfor vil jeg blot henvise til www.cotesduvin.dk og gå til vinforedrag 3.5.2004, hvor Torben har beskrevet vinene fyldestgørende.Men da der var 5 afbud (uafmeldte fy-føj samt præsidenten), vil jeg lige kort fortælle lidt om Ribera del Duero: ![]() Ribera Del Duero - Spansk VinOmrådet regnes af mange for det egentlige Spanien. På markerne går hyrder med deres får, på hver en lille høj ligger gamle byer bag beskyttende mure, altid med udsigt til en borg, der skulle forsvare dem. Det var her fra, Spanien og den nye verden blev erobret. Hovedbyen er den gamle kongeby Valladolid. Det var i byens katedral at Isabel og Ferdinand blev gift. Duerofloden løber forbi byen og videre vestpå ind i Portugal, hvor den skifter navn til Douro. Langs flodens bredder er der en masse nyplantninger. Man kan fornemme en gevaldig tro på fremtiden. Internationale eksperter kalder det fremtiden. Vin er bestemt ingen nyhed på disse kanter. Det har været en naturlig del af det lokale landbrug så længe man huske tilbage i tiden. Men der er sket noget indenfor de sidste ti år, som har vækket vin- interesserede i hele verden. Man er begyndt at nikke genkendende til navne, som man tidligere aldrig havde hørt om, og de bedste af Castilla-Leóns vine placeres på højde med det bedste som laves nogen andre steder på kloden.Castilla-León har fem DO'er. De fire af dem ligger langs Dueroflodens bredder, den femte ligger lidt på afveje, helt oppe nordvest ved grænsen til Galicien. ![]() DO Ribera del Dueroer distriktet som internationalt regnes for Spaniens mest lysende stjerne. Det er her Tempranillo'en har fået navneforandring til Tinta del PaÃs, og det er her den udfolder sig allerbedst. Pudsigt nok er det en helt anden drue, som har gjort distriktet kendt. Det er såmænd Cabernet Sauvignon, af alle. Den blev sat langs Dueroflodens bredder i 1864 af en greve, som havde været en tur i Bordeaux. Han havde store forventninger, men at vinen fra disse druer skulle blive Spaniens mest kendte, og en af verdens bedste, havde han nok ikke turde håbe på. Han har vist senere generationer, at man her ved Duero har store muligheder. Men på forunderlig vis inspirerede det ikke naboerne, der fortsatte med at producere deres gode landvine, som blev drukket lokalt. Indtil midt i 1980'erne lå den største del af Ribera del Duero-produktionen hos kooperativerne. Men nu begyndte flere af de private bodegaer at se lyset, og ganske hurtigt kom de frem på den internationale vinscene, hvor de fik megen ros. Omstillingen var ganske enkel. Man skulle bare høste lidt mindre per hektar, og så kæle lidt mere for det. Den generelle standard er steget flere cru'er. Vinmarkerne ligger i en højde af 700 til 800 meter over havets overflade. Man fornemmer det ikke, for det er et forholdsvis fladt højland, som floden skærer igennem. Jorden er kalkholdig, næsten hvid i nogle områder, med aflejret materiale langs flodens bredder. Klimaet er nok det, som gør forholdene perfekte for kvalitetsvindyrkning. Somrene er korte og meget varme. Der er kølige nætter og et køligt efterår. Vinteren er kold og lang. For at udnytte de naturlige fordele er det vigtigt at høste på det helt rigtige tidspunkt for at opnå den bedste balance mellem sukker og syreindhold. Ribera del Duero er kun rødvin og så en lille smule rosé. Men det er rødvinene, vi skal koncentrere os om. Når den er bedst er det en international sværvægter med cedertræ, tobak, chokolade, krydderier og frisk frugt i en harmonisk blanding. ![]() Det er vigtigt at slå fast at alle i dag bruger Tinta del PaÃs, eller som den også kaldes i distriktet - Tinto Fino. I Ribera del Dueros perfekte klima skabes der en elegant balance og harmoni, som gør, at druen i modsætning til erfaringer, man har gjort i Rioja, kan stå alene uden at blive blandet med andre druesorter. De druer, man taler så meget om, Cabernet Sauvignon og Merlot, må kun genplantes der hvor de har været tidligere. Ribera del Duero er kommet for at blive. Der er ingen tvivl om at placeringen blandt verdens bedste rødvinsdistrikter vil blive styrket i fremtiden. Den første vin er derfor en typisk vin fra området: ![]() 1) NV Alto Cruz 2009.Bodegas Anta Natura er en af de mange vinfirmaer i Ribera del Duero. Den helt nye og arkitektonisk meget smukke bodega ligger centralt placeret midt i vinmarkerne. Bodegas Anta ejer 2 gamle vinmarker langs duerofloden, Alto de la Cruz i Villalba og La Nava i Nava de Roa - og begge marker ligger ideelt placeret. Der dyrkes ikke udelukkende Tempranillodruer på de 235 HA vinmarker. Man har valgt at plante 15% Merlot og 10% Cabernet Sauvignon, der sammen med Tempranillo giver vinmageren mulighed for at 'male' med en lidt bredere palette. Stilmæssigt læner vinene fra Bodegas Anta sig op af det internationale snit, med stor frugtrigdom, meget ekstrakt og milde tanniner. Alto Cruz navnet stammer fra en af vinmarkerne Bodegas Anta råder over. Vinen er lavet udelukkende på Tempranillo, og er klassificeret som Joven (ung vin) og har derfor stort set ikke været i berøring med træ. Farven er violet og intens. Smagen er ren og med en intens frugtagtig charme. Pris: Kr. 79,- Netto
Og nu til aftenens bodega: ARROCAL, Ribera del Duero. I dag er det søskendeparret Rosa og Moirès Calvo der ejer og driver vinhuset Arrocal, der ligger i den lille landsby Gumiel de Mercado i vindistriktet Ribero del Duero. Bodegaen blev startet af deres farfar for over 70 år siden og har været i familiens eje lige siden. Som bedstefaren og deres forældre sætter Rosa og Moirès kvalitet som den vigtigste parameter i deres vinfremstilling. Dette afspejles i alle aspekter af deres færdige vine. I 2004 blev deres nye vineri færdiggjort. Stadig med base i Gumiel de Mercado, er vineriet udstyret med den seneste tekniske udvikling og med redskaber for at alle Arrocal-vinene kan bibeholde den gode kvalitet og deres høje niveau. Fermentation og maceration foregår nu i temperatur kontrollerede gæringstanke for at man bedre kan styre og kontrollere vinen gennem alle leddene i vinproduktionen. Også en ny vinkælder så dagens lys i 2004. Her er der mulighed for perfekt opbevaring af vinene, både de vine der liggger på fade, men også de vine der gennemgår ekstra flaske lagring. Alle husets vine er lavet på 100% Temprenillo.
Vi starter med AC vinene: 2) AC Roble 2010![]() AC Roble fremstår som en moden og elegant rødvin. Potente noter af skovbær og blåbær i bouquet'en samt forførende krydret. Smagen er silkeblød og imponerende ren med smag af sorte bær. De fine tanniner er i positivt samspil med resten af vinen. Imponerende saftig og vedvarende eftersmag. Server vinen til alle former for kødretter stegt som grillet ved 16-18 grader. Pris: 109,- / Tilbud: 59,-
3) AC Reserva 2007![]() Denne reserva har en flot dyb rød farve, næsten sort. 'Næsen' er exceptionel fantastisk med nuancer. Toast, krydderier, solbær og brombær. Smagen er ungdommelig frisk med fuldfed charme og elegant struktur. En vin hvor harmoni mellem duft, smag og eftersmag er fantastisk. Server vinen til kraftige kødretter stegt eller grillet. Lagret 20 måneder i franske egetræsfade, 100% Temprenillo. 14%. Kan drikkes nu helst med dekantering. Holder 6-8 år endnu. Pris: 199,- / Tilbud: 129,-
Og nu over til Arrocal's egne vine: 4) Arrocal 2010![]() Alle druerne bliver håndplukket i små 16 kilo kurve. Herefter bliver druerne fragtet til vineriet, hvor de gennemgår en ekstra sortering inden de bliver presset. Vinen er lagret i 6 måneder på 70% franske og 30% amerikanske mellemristede egetræsfade. Chefønologen og winemaker på denne fantastiske vin er Isaac Fernandez Montana. Den samlede produktion af denne vin er ca. 100.000 flasker. Vinen har en flot, elegant rød farve. Bouquet'en er ligeledes elegant og charmerende og komplimenterer smagen perfekt. Velegnet til alle kødretter. Er god nu og holder 4-6 år fra høst og bør ikke lagres. Pris: 149,- / Tilbud: 89,-
5) Arrocal Passión 2009![]() Druerne til Passión kommer udelukkende fra Pago de los Barracones, et afgrænset men særligt område i Gumiel de Mercado. Den samlede produktion af Passión er 10.000 flasker årligt. Vinene er lavet på 100% Tempranillo og har lagret 12 mdr. på franske mellemristede egetræsfade, samt fået 1 års lagring på flaske. Bouquet'en er præget af modne blommer, solbær, cedertræ, the og tobak. Smagen er udtryksfuld og koncentreret med karakteristiske toner af skovbær, brombær og solbær og hvor egetræet fra fadene er dybt integreret. Eftersmagen er lang og harmonisk. Passión er specielt velegnet til næsten alle kødretter. En vin der er god nu og holder 4-6 år fra høst. Pris: 199,- / Tilbud: 149,- 6) Arrocal Selección 2006![]() Selección 2006 er der lavet 20.000 flasker af. Det er en vin, der besidder alt det bedste fra Ribera del Duero. Druerne kommer fra husets egne 27 HA vinmarker og alle druerne er høstet i små kurve med håndkraft. Chefønologen Isaac Fernandez Montana har valgt ikke at filtrere vinen. Dette gøres for at vinen skal beholde så mange nuancer som muligt. Det er en elegant tempranillo vin, hvor der er en fantastisk balance mellem kraft, fylde og brugen af egetræ. Det er en vin, der er lavet i den nye stil fra Spanien, hvor det ikke er heftige 'egetræsbomber', men en vin hvor elegance, smag og harmoni hænger sammen. Vinen har en klar dyb rød nuance. Bouquet'en er ren og druepræget. I smagen er der en naturlig balance og eftersmagen er lang og behagelig. Pris: 229,- / Tilbud: 169,- 7) Arrocal Ãngel 2008![]() Er lavet på 100% Tempranillo. Alle druerne til Angel kommer fra en mark beliggende i Gumiel de Mercado. Stokkene blev plantet for 70 år siden af Ãngel Calvo til hvem denne vin derfor er dedikeret. Han var en af de første der så, at netop den del af Ribera del Duero ville være ideel til vindyrkning. Han var også farfar til den nuværende ejer. Alle druerne til denne vin er håndplukket i løbet af den 4. uge af september. Druerne bliver høstet i små 16 kilo kurve. Herefter bliver druerne fragtet til vineriet, hvor de gennemgår en ekstra sortering inden de bliver presset. Macerationen foregår over 20 dage i termostatstyrede tanke. Vinen lagres i 20 måneder på nye franske medium ristede egetræsfade. Derefter ligger vinen yderligere 12 måneder på flaske. Der er af Ãngel 2008 kun lavet 3.600 flasker. Man har valgt kun at filtrere vinen meget lidt, hvilket kan medføre en smule depot i vinen. Vinen har en dyb lilla nuance, bouquet'en er tiltalende med en svag røget eg, blyantsbly, expresso og trøfler. Smagen er volumiøs i hele munden og fuldfed med masser af charme. Det er en vin, der vil udvikle sig positivt de næste 4-6 år og vinen kan drikkes nu,men kan sagtens holde til 2020-2026. Ãngel er skyhøjt rost af anmelderne og har bl.a. fået 5 stjerner i GASTRO i december 2011. Pris: 399,- / Tilbud: 299,-
8) Arrocal Máximo 2006![]() Vinen lagres i 24 mdr. på nye franske medium ristede egetræsfade. Derefter ligger vinen yderligere 12 mdr. på flaske. Isaac Fernandez Montana er selvfølgelig chefønolog på denne fantastiske vin. Der er kun blevet lavet et par tusinde fl. af Máximo 2006. Man har valgt ikke at filtrere vinen, hvilket kan medføre en smule depot. Dette er gjort for at bevare så mange smagsnuancer som muligt.Vinen har en flot dybrød nuance, bouquet'en er intens og kraftig hvor der er nuancer af eg, blyantsbly, toast, expresso og trøfler. Smagen er fyldt med power og masser af charme. Máximo er på niveau med den verdenskendte vin FLOR DE PINGUS og har bl.a. slået denne i en blindsmagning!Pris: 699,- / Tilbud: 499,-
![]() Og til allersidst: Jeg startede jo med at sige, at temaet for denne vinsmagning bl.a. var tilbud. Og dertil kan jeg give jer følgende priser og besparelser efter at have købt vinene som Spotdeal hos Leisner Wine.
![]() Man bør studere nøje om vinen smager godt... | Â |