Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
“MAN KAN IKKE LAVE GOD VIN UDEN HOLDNINGER OG FØLELSER”
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark.
Mas Isabelle er nutidens resultat af en lang familietradition. Mas Isabelle er også historien om en meget stolt kvinde, som nu i 12. generation producerer Lirac-vine. Isabelle Boulaire anerkendes som en af de bedste ambassadører for denne appellation, der trådte ud af Chateuneuf-du-Pape skyggen for godt 70 år siden. I dag er Lirac kendt som et område, der er fokuseret på at skabe robuste og meget nuancerede vine.
Isabelle trådte ind som aktiv i vinproduktionen i 2003 og i en erkendelse af, at lige meget, hvad hun beskæftigede sig med, så var hendes følelser altid størst for markerne og det at producere vinen med stærke holdninger til kvalitet og sans for at skabe noget unikt. Langt væk fra de vine, som år efter år bliver produceret med samme smag og bouquet – uanset vejret og vinden og årets vilkår for at få det bedste frem i druerne.
Mas Isabelle producerer med sine kun 17 hektarer ikke de store mængder. Og antallet af cuvéer er også begrænset til kun tre rødvine, to hvidvine og to rosé. Vinmarkerne er præget af op til 100 år gamle vinstokke. Grenache, Carignan, Syrah og Cinsault er Isabelles hoveddruer.
92/100 af Robert Parker (2019)
90/100 Wine Advocate (2020)
92/100 Decanter Magazine (2020)
Forarbejdet med nænsomhed og i en lang proces. Håndplukkede druer, som er sorterede til netop denne cuvée. En vin som er svært vanedannende ved de gode måltider. Hvidvin ud over det sædvanlige.
IKKE BARE EN VINGÅRD
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark.
Bag vinene står vinmageren og den unge mester Arnaud Bressy, som er en kendt vinmager i mange europæiske lande. Arnaud er kompromisløs på kvaliteten, hvilket kun de færreste producenter med 23 ha. vinstokke kan tillade sig. Og Arnaud har nok det mest hypermoderne produktionsanlæg i Luberon. Historien er nemlig den, at Domaine de Marie først producerede vin i 2000, og det skete på resterne af en nedslidt og gældstynget vingård.
Rigmanden og hotelkongen
Jean-Louis Sibuet og hans kone købte domainet tilbage i slutningen af 1980'erne og opbyggede et luksuriøst hotel / pensionat med wellness og restaurant i topklasse. Sibuet kontaktede Arnaud Bressy, som hurtigt blev tiltrukket af tanken om at genskabe en vingård med helt nyt produktionsapparat og med vinstokke, der både var nye og gamle.
På ganske få år har Domaine de Marie opbygget et navn og skabt nogle vine, som folk snakker om. Til dato har vinene været forbeholdt det franske hjemmemarked, Tyskland, Benelux og Schweitz med en kundekreds fortrinsvis blandt eksklusive restauranter og hoteller.
I vores aftale med Domaine de Marie indgår, at vi alene kan booke op til 1.200 flasker om året. Det er, hvad der er mulighed for, når de øvrige kunder i resten af Europa også skal betjenes, og det stadig skal være muligt at købe direkte i caveau'en. Endelig skal vi huske at fortælle, at vi sælger vinene til samme pris, som Arnaud gør, når han står bag disken.
EN MODERNE VINMAGER BLANDT DE ORTODOKSE
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark.
En sand Bourgogne-specialist stak os en lap i hånden med navn, adresse og nødtørftig rutebeskrivelse til en vinmager. Det blev vores første møde med Karl Milan, vinmageren som er opdraget til klassiske Bourgogne-dyder men som går sine egne vegne i et forsøg på at løsrive sine vine fra den gængse opfattelse af alt for dyre Bourgognevine med tvivlsom kvalitet, når man altså ikke lige bevæger sig i de kendeste distrikter.
Karl Milan har 14 ha. fordelt på 21 jordlodder. Han producerer vine under appellationerne: Santeneay, Rully, Maranges, Pommard, Mercurey og naturligvis har han også Aligoté. Han har også 1er Cru klassificerede marker. Fællesnævneren for alle Karl Milan's vine er frugtighed.
Dernæst er de meget klare i både bouquet og smagsnoterne. Han er også pivskarp på de hvide vine. Og endelig så er det til at betale, når man tager den høje kvalitet i betragtning. Med til det moderne tilsnit hører, at Karl ikke ønsker at indgå alliancer og aftaler for at skabe ensrettede vine i både kvalitet og pris. Han er ganske enkelt sig selv.
BEAUJOLAIS MED KARAKTER
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark.
I dag er Beaujolais kendt for at producere nogle mere karakterfulde, frugtige og spændende vine. Godt hjulpet på vej af kendskabet til de mindre producenters høje kvalitetsniveau, plus adskillige mindre danske importørers insisteren på at finde de bedste vine frem til de danske vinelskere.
Domaine de Grille-Midi, ligger i hjertet af Fleurie, som er en af de mest kendte af de 10 cru’s i Beaujolais. Og navnet Grille-Midi er samtidig navnet på den mest eftertragtede mark i Fleurie. Ud over at producere Cru Fleurie, laver familien Thévenet også vine I Cru Moulin-á-Vent og Cru Chiroubles, hvor Chriroubles er den letteste af vinene og Moulin á Vent er den kraftigste.
Domainet har kun 12,5 ha I alt. 9 ha. til Fleurie, 1 ha. til Chiroubles, 1 ha. til Moulin-á-Vent og 1,5 ha til Beaujolais Villages. Høstudbyttet er i gennemsnit 50 hl. pr. ha. Men dette dækker over meget store variationer over det reelle høstudbytte i de senere år, hvor uvejr har hærget regionen.
Således var 2016 og 2020 et katastrofeår for domainet. Vi er stolte over at kunne præsentere, det vi kalder, den mest autentiske Beaujolais. Og tilmed i de tre cru’er: Chiroubles, Fleurie og Moulin á Vent.
VIN FRA MIDTEN AF BJERGENE
Goosmann Vin egen import og forhandling.
Domaine de Cassan - Rhônevine fra en af de yngste appellationer i Rhône.
Cassan ligger i den sydlige del af Rhône ved landsbyen Lafare og nær byen Beaumes de Venise.
Domainet ligger 35 km nord for Avignon - i hjertet af Dentelles de Montmirail, der er en af sydfrankrigs smukkeste bjergformationer. Domainets samlede areal består af 19 ha. med både yngre og gamle vinstokke, heraf ca. halvdelen i Beaumes-de-Venise.
Druesorterne er de klassiske for området: Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Jordbunden her er meget fattig med indslag af ler og kalk. De stejle vinmarker, der er bygget som terrasser, høster fordelen af en exceptionel mængde solskin og et mikroklima i Dentelles de Montmirail, der beskytter vinmarkerne mod hagl og sen frost.
Der produceres traditionelt, og der er langt fra glimmer og guld over stedet! Gæringen foregår under temperaturkontrol og efterfølgende lagres vinen i en blanding af hovedsageligt ældre egefade. Træfade bruges som beholdere, hvis mikroxidation gør vinene klar til et langt liv på flaske. Cassans vine er magtfuld vin, men samtidig har de en frugtig elegance, der holder vinen helt i balance. Her er både fylde og vægt, men samtidig en god frisk syre, der holder sammen på vinen. Du har så at sige essensen af terroir i vinen, der på aromasiden mønstrer ultrarene nuancer af blomme, kirsebær, oliven og herlige undertoner af timian og sort peber. Smagen er både fyldig
og kraftig - men aldrig tung.
Domaine de Cassan har vundet mange medaljer og anerkendelser hos bl.a. Robert Parker, Guide Hachette, Decanter og Revue des Vins de France. Men også herhjemme har anmeldere rost Cassans vine.
Cuvée Félibrige 2015
Cassan's topvin. En stor vin, som kan udfordre selv den bedste Gigondas. Begrænset antal flasker. Felibrige 2015 og 2012 er hædret af Frankrigs kendeste sommeliers.
ÉN STOR FAMILIE MED VIN I ÅRENE
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark.
Domaine de Montine ligger i hjertet af appellationen Grignan les Adhémar. Det er en af de nordligere appellationer i Rhônedistriktet, som indtil for nylig har levet en lidt tilbagetrukken tilværelse i forhold til til de store appellationer. Hele tre generationer er tilknyttet driften.
Domaine de Montine er en topproducent, som også har opkøbt marker og druer i andre appellationer - mod syd i Vinsorbres og mod nord i Saint Joseph, Cornas, Crozes Hermitage og Hermitage. Sidstnævnte fire vine i meget begrænsede mængder og ofte til forudbestilling.
Vi har siden 2002 kendt stedet og familien og længe haft et stort ønske om at få importen af Montines vine i Danmark. Det lykkedes endelig i 2015, og vi er både stolte og glade. Med aftalen med Montine er vi gået på kompromis med et af vores krav til vores producenter; de må ikke må have en høj produktionsvolumen. Dette kompromis har vi indgået, fordi vi ved, at Montines kvalitet fuldt ud matcher de små producenters høje standarder.
Domaine de Montine er på i alt 70 ha. hvoraf 63 ha. er beplantet med vinstokke, 3 ha. med egetræer til trøfler til franske gourmet restauranter og endelig 4 ha. med lavendler til bl.a. produktion af lavendelolie og delikatesser.
EN STOR STJERNE I LANGUEDOC
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark
Vi har fundet en ganske særlig producent i Languedoc, som trods sine mere end 75 år, og ikke livslange erfaring som vinproducent og en placering - midt i det onde tunger kalder “vinsøen” - gør en enorm forskel i Languedoc og ude i verden med sin tilgang til kvalitet.
Noget, som eksempelvis det internationale og anerkendte vinmagasin Decanter og nu senest Parker, har opdaget og strør stjerner og priser efter l’Aigueliere.
Vi har fundet Auguste Commeyras på Domaine l’Aigueliere med sin kone Claude og sine ansatte i hjertet af den lille selvstændige appellation, Montpeyroux. Kendetegnet for disse vine er, at de er dybt koncentrerede uden at være for meget og, at de har bløde og venlige tanniner, uden at vinen får den sødlige marmeladesmag, som mange vine efterhånden er præget af.
Auguste overtog for nogle år siden sin brors vingård, da broderen blev for syg til at videreføre den. Noget der ikke lå i kortene, da Auguste på det tidspunkt var professor i kemi ved universitetet i Narbonne. Selv om læringskurven var stejl, gjorde han al skepsis til skamme og har videreført produktionen af kvalitetsvine baseret på kærlighed til den terroir, som er så unik for Montpeyroux og l’Aigueliere; en stenet jord med kalk og perifere rester fra vulkan. Nu står Auguste over for at skulle generationsskifte til sit barnebarn, men han har lovet at forblive som rådgiver.
94 PARKER for årgang 2017
Denne vin blev allerede i årgang 2015 bedømt som en myte.
TRADITIONERNE STÅR I KØ
Goosmann Vin har eneimport og forhandling i Danmark
Som med vores søgen efter en af de bedste Côtes-du-Rhône og CdR Villages vine har vi i adskillige år ledt efter en Chateauneuf-du-Pape producent, som passer ind i vores koncept, og hvor pris : kvalitetsforhold er i vores kunders favør. Vores krav til producenten er et lavt høstudbytte gennem intensiv pleje af stokkene, at producentens marker og produktionsstedet befinder sig bag murene i selve Chateauneuf-du-Pape og endelig, at producenten kan stå inde for
en historisk høj kvalitet, og at vinen ikke importeres af andre i Danmark.
En nål i en høstak? Ja. Men vi har fundet den – igen.
Tilmed har vi fundet Mas Saint Louis gennem vores producent af Côtes du Rhône i Visan, Vincent Tramier. Han fungerer som vores perfekte kontakt og garant, og han er i familie med ejeren. Vi får ikke mulighed for at hjemtage mange flasker årligt.
Der er rigtig mange gode vine i Chateuneuf-du-Pape, som gennem årene har fået en højere og højere kultstatus. Med en sådan følger også en lang række producenter, for hvem etiketten og appellationen er det vigtigste. Med Mas Saint Louis er du sikker på at få en virkelig autentisk vin, som er baseret på de stolte traditioner og erfaringer gennem århundreder, man har gjort sig i Chateauneuf.
Cuvée Les Arpents des Contrebandiers 2016
Parker / Wine Advocate 93 - 95 p.
En cuvée i særklasse med mere fylde og kraft end Tradition og uden at gå på kompromis med det elegante. Kan sagtens drikkes nu men kan også ligge i nogle år, hvilket vil frigive flere af vinens smagsnoter. En absolut topvin i vores sortiment.
Bon appétit et merci Messieurs
www.goosmannvin.dk