
Vin 1: Charles de Fére
Fransk Cremant. Brut/Tør
Stort set midt i Frankrige (syd for Bourges)
Drue: Chardonnay-Uni blanc-Chenin blanc-Colombard.
Friske Grønne æbler og citrusfrugter og en note af mandler.
12 % 150,-


Vin 2: Macon-Chaintre 2018
Fra Vingården Cornin. Ligger i mellem Dijon-Lyon.
Region: Bourgogne.
Drue: Chardonnay.
Fersken, Æble og Pære med noter af honning, smør, fad og vanilje.
13 % 230,- Stålfade. Fam. Chaintre gav navn til kommunen.

Vin 3: Caraballas: 2019. Økologisk
Hvidvin fra Castilla y Leon. Autonom region i det nordlige centrale.
Opstod da de 2 regioner Castilla la Vieja og Leon slået sammen 1983.
Drue: Verdejo. Stammer fra Nord Amerika 1100 tallet.
Til brug af Cherry lignende vine.
Grønne æbler og pære med noter af honning og nødder.
13 % 150,-
Lækkerier til vinen
Niels havde været i køkkenet og fremtryllet flere lækre småretter til smagningen. Her ses et par


Vin 4: Marques de Riscal. 2016
Fra Rioja Nordlige Spanien syd for Bilbao.
Første Spanske Bodega som laver vin på: Franske Bordeaux teknik
Drue: Tempranillo. 25 md. Amerikanske Ægetræsfade.
Fad, Vanilje, tobak, Læder, Skovbund og Røg.
Røg fra brænding indvendig i fade :-)
14 % 120,-
Vin 5: PSI. 2017
Ejendomen Pingus. Peter Sissech. 13 årgange fra ham :-)
Producerer 300.000 Flasker i modsætning til Pingus på 5.000
Drue: Tempranillo 85 % Grenache 15%. 14 md.
Beton/Stålfade og 20 % Franske Ægetræ. Hvor 10 % er nye.
Fad, Vanilje, Tobak, Brombær, skovbund og Røg.
14 % 300,- +
Vin 6: Echeverria. 2004
Limited udgave fra Chile. Central Valley.
Far og Søn, Roberto senior og junior.
Ved byen Santiago, godt inde i landet så langt man nu kan komme :-)
Et pænt stykke fra det Sydlige Stillehav.
Drue: Cabernet Sauvignon, 10 % Syrah, 5 % Carmenerre.
Franske Egetræsfade minimum 1 år.
Fad, Vanilje, Schokolade og mørke Bær.
14 % 300,- +

Øl
1664 Blanc
Frankrigs mest populære hvedeøl.
Lavet af Jerome Hatt i en konkurrence, hvorefter han startede sit egen bryggeri (Kronenburg). Inspireret af Belgisk witt. Og ejes af Carlsberg idag.
5 % alkohol
Menabrea
Italiensk øl som er brygget i piemonte
Fra vand fra en nærligende smeltende gletcjher.
Monte Rosa 1846 Italiens ældste bryggeri i 5 generation.
Lavet på høj kvalitet af korn og humle med lang bryggetid.
7,5 % alkohol

Kommentarer