Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Vin 0 'Intro': Chardonnay IGT, AzzolinoSiciliansk kulturcenter pris: 139 kr. (-10% til os)
Pga. den meget moderne fremstillingsteknik med lagring på egetræsfade, kan vinen holde smagen i mange år, på trods af at det er en hvidvin - 6-8 år! Serveres ikke for kold: mellem 14 og 16 grader og åbnes helst en time før.NYHED!! Guldmedalje ved "Vinalies" i Paris. Gran Menzione ved "VinItaly" i Verona 2003. Guldmedalje ved den Internationale Vinkonkurence "Vini di Montagna" i Courmayeur. |
Vin 1: Angelo - Nero D`Avola IGT - 2005Erik Sørensens vinhandel, 39 kr. (normalpris 42.-) I dag er Sicilien nok mere kendt for solskin og Mafia end for vin, selvom Marsala har et fint gammelt ry. Her er ikke mindre end 200.000 hkt. vin, men det meste er dog konsumvin uden nogen kvalitet. Men en række yngre vinelskere har indset, at Sicilien har alle muligheder for at skabe god vin -perfekt klima ikke mindst i højderne og mager, tynd jord, der giver lavt udbytte. QWine er et ungt, dynamisk firma med danske Kenneth Løndahl som en af ejerne. De ejer ingen vingårde, men er rådgiver og vinmager for en lang række vingårde på Sicilien. Nero d'Avola kan levere den bedste rødvin fra Sicilien. Angelo kommer fra Trapani, der ligger mellem Marsala og Palermo og anses for et af de bedste områder på Sicilien. Vinen gror på terrasser over Middelhavet og skiller sig markant ud fra de fleste vine fra Sicilien...
|
Vin 2: Montalto Nero d`Avola/Merlot 2004Slagelse Vinkompagni, kr. 49,- normalpris kr 69,75 Den sicilianske Montalto-familie har gennem fem generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder sommer-temperaturerne i skak. Massive investeringer i retablering af gamle vinmarker har gjort Sicilien til en af Italiens mest dynamiske vinregioner, hvor et stabilt tørt klima og gode modningsbetingelser passer perfekt til de stedbundne druetyper i hænderne yngre winemakers med blod på tanden! Den stedbundne rødvinsdrue, Nero d'Avola er meget beslægtet med Syrah-druen (som nyere forskning peger Syracusa på Sicilien som oprindelsessted) og druen dyrkes overalt på Sicilien - og i dette tilfælde fra vinmarker med mere end 30 år gamle vinstokke. Nero d'Avola-druen bidrager med dystre bær-aromaer, krydderier og en snert bitterhed, som sammen med den indførte Merlot-drue (30% af mosten) afrunder og blødgør vinens frugt og bidrager med masser frisk bærfrugt, der tilsammen udgør det næsten perfekte makkerpar i denne bløde og bamsede rødvin. Omtrent 60% af vinen er lagret på nye fade, mens den resterende del er uden fadlagring og resultatet er en ungdommeÂlig og velkomponeret rødvin med ligedele kraft og elegance. Det kvalitetsbevarende, moderne 'stelvin-skrulåg' sikrer vinens frugt og vitalitet langt bedre end den traditionelle korkprop, er lettere at åbne end 'plastpropper' og holder vinen i topform i længere tid. Nyd denne vin til kraftigere italiensk-inspirerede retter, grillede lamme-retter og hotte pasta-kombinationer. |
Vin 3: Baglio di Luna Nero d'Avola - Oak Matured - Sicilia IGTSlagelse Vinkompagni, kr. 89,- normalpris kr 99,75 Baglio di Luna Nero d'Avola - Oak Matured - Sicilia IGT Den eksklusive topudgave fra Baglio di Luna serien. Med et lavt høstudbytte, en minutiøs vinifikation og en efterfølgende fadlagring på 6 måneder, fremstår denne vin med en meget mørk farve, en tætpakket frugt og flotte vaniljeagtig toner fra fadlagringen. Producenten SIV er beliggende i byen Marsala på Siciliens vestkyst. SIV har rødder tilbage i vinbranchen fra omkring 1875, hvor den eneste produktion dog bestod i datidens så populære Marsala. I dag produceres dog også en lang række af forskellige rød- og hvidvine. Vinmarkerne er beliggende i to forskellige områder. Èn er beliggende meget tæt ved Marsala og endnu en er beliggende i den centrale del af Sicilien. I 1998 ansatte man dr. Alberto Antonini, der i 10 år havde arbejdet som winemaker hos den verdensberømte producent i Toscana, Antinori. Siden da har han været ansvarlig for al vinproduktion, og det er ikke mindst hans fortjeneste, at SIV har høstet stor anerkendelse for deres vine igennem de seneste år. 'Baglio' stammer fra gammel siciliansk dialekt og betyder 'mændenes hus'. Et sted hvor småbønder og landarbejdere, efter en lang og hård arbejdsdag, nød hinandens samvær over en god middag og et lille glas vin. Druesammensætning 100% Nero d'Avola. 5 stjerner ud af 5 mulige i VinAvisen.dk, der skrev: "En rigtig t-bonesteak-vin med afrundet og solmoden frugt, med krydderi - peber - og en charmerende sødme." 2005 Decanter International Wine challenge, London Gold Medal + "Bedste Syditalienske vin under 10£" |
Vin 4: Kuntari IGT, Nero d' AvolaSiciliansk Kulturcenter - 85 kr. Normal 95 .- Virkelig meget vin for pengene!! Publikumsfavorit!! Mørk og fyldig smag! In the Sicilian dialect the term "cuntari", means "to tell", this way Kuntari, with its' ruby red color and its' intense but equilibrated perfumes, tells the story andtraditions of the autoctonous Nero d'Avola grapes. Der findes en DOC udgave med 40% Frappato, 60% Nero d'Avola. Frappatto er en granatrød aromatisk drue, der jf. Johnson kan være spændende. Anerkendelse - Winemasters Challenge Portugal 2005 Anerkendelse - Decanter World Wine Awards 2005 Guldmedalje - 44.Concorso Nazionale dei vini Premaggiore 2005 Sølvmedalje - Concours Mondial de Bruxelles 2005
|
Jeg hviler stemmen lidt mere. Her kommer aftenens andet 'blend'. Nu Cabernet Saugvignon sammen med Nero d'Avola
Vin 5: Di'More 2001, Fattorie AzzolinoSiciliansk kulturcenter - Kr. 139.- Tilbud 2 for 200.- Di'More IGT fra Azzolino (hvorfor Vin 0 også kom), er baseret påøkologiske druer af sorterne Nero d'Avola & Cabernet Sauvignon. Er lagret 12-18 måneder på barriques. Kan ligge i middel lang tid: 6-8 år.NU ER DEN VED AT VÆRE PÅ TOPPEN!!
|
...signeret af ønologen himself! | Vin 6: Don Rudolfo 2004 IGT - AMKAISO Normalpris kr. 200-210, tilbud 'Månedens Kultvin: Januar 2007' kr. 159.- Druerne til denne vin stammer fra en gammel vingård i nærheden af Pachino på Sicilien - det sydligste punkt i Europa. Manden bag vinen Don Rudolfo er ingen ringere end Peter Vinding-Diers, som hører til blandt verdens absolut bedste vinmagere. Vinen er hovedsageligt produceret af stedets lokale druesort, Nero d'Avola, som giver fyldige, saftige og frugtrige vine men er også tilsat en smule Shiraz og Cabernet Franc for at tilføje vinen dybde og fylde. Alle druerne er håndplukkede og derefter sorteret, drue for drue, inden de er kommet i gærtankene. Kun de absolut bedste druer er anvendt. Vinen har været lagret i syv måneder på de bedste franske egetræsfade, som Peter Vinding-Diers har købt af sin nevø, vinmageren Peter Sisseck. Det er en elegant vin med en flot dybrød farve, frugtrig bouqet af ribs, kirsebær og jordbær, kompleks og fyldig smag, som ikke er domineret af træ, samt en lang og behagelig eftersmag. Denne velstrukturerede vin kan udmærket drikkes nu men har samtidig et særdeles godt henlægningspotentiale. Type: Tør. Restsukker: Ca. 3 gr./ltr. , Skal drikkes: Nu - 2015 Alkohol 13% Vinavisen uge 47 2005 skrev: "Dette er rødvinen, som Peter Vinding-Diers og Karsten Søndergaard har skabt - en flot og saftig rødvin med en fin duft af mandel og kirsebær. Den er læskende, superblød og har en elegant blommeagtig syre i eftersmagen. Nyd den eventuelt til pasta med skaldyr." Vinen blev bedømt med maksimum point, hvilket er 5 stjerner!! 4 ud af 6 stjerner i ErhvervsBladet den 14. oktober 2005 (Flemming Hvelplunds kommentar: 'Måske den mest elegante og velsmagende sicilianer, der nogensinde har været i mit glas'.) Best Old World Red: Decanter Magazine, december 2005. 5 af 6 stjerner: Nordjydske Stiftstidende, 29 september 2005. 5 af 6 stjerner: Frederiksborg Amts Avis, 11 marts 2006. |
Vin 7: Rovitello Etna Rosso D.O.C. 1999, BenantiCappa Vin, Ebeltoft, Kr. 198 Vinen: Rovitello er skabt på druer fra det nordlige Etna i en højde på 750 meter, og den er gentagne gange blevet præmieret for sin koldklimastruktur. Den har rygrad, struktur og en elegance der igen og igen imponerer elskere af bedre vin med en klassisk tanninstruktur. En vin der skal modne mindst 4-5 år på flaske, inden den er drikkeklar .Druer: Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio. Alle stokke er over 80 år gamle og giver kun et lille udbytte. Efter høsten i slutningen af oktober gennemgår vinen alkoholisk og malolaktisk gæring, inden den modner videre på nye barriques i 12 måneder. Druerne høstes midt i oktober. Benanti: Det må kunne gøres bedre! Det var reaktionen fra Guiseppe Benanti, da han i 1988 besøgte en af de lokale restauranter på Etna, hvor han smagte de lokale vine. Med kapital fra sin store og velfungerende farmaceutiske virksomhed opkøbte han familiens gamle besiddelser i Viagrande på Etnas skråninger og begyndte et stort genopbygningsarbejde, der både involverede rekonstruering af gamle terrasser og en meget stort researcharbejde for at finde de rigtige kloner til de gamle druesorter - Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Caricante. Med opkøb af marker i den nordlige ende af Etna har familien i dag mulighed for at lave vine med meget stor karakteristik - vine der i stor omfang viser at begrebet terroir har stor betydning på Etna. Nydes til: En vin der folder sig ud sammen med rødt kød, vildt og lagrede oste. En vin der meget gerne må åbnes adskillige timer inden, den nydes. Har en tanninstruktur der kræver luft og som vil folde sig ud og give plads til den store frugt efter få øjeblikke i glasset. Nydes i store kuppelformede eller tulipanformede glas. Holder 13,5 procent. |
Vin 8: Fegotto D.O.C. 2003, Nero 'Avola (Økologisk)Siciliansk kulturcenter - Kr. 119.- - 10 % Den nye version af Feotto's rene Nero d'Avola. Har nu fået 6 måneder mere på fad, så vi er oppe på 12 måneder!! Kraftig klassevin for kendere!
|
Vin 9: Epilog Cantine Pellegrino, Marsala Vergine 1980 VintageErik Sørensens Vinhandel 139 kr. for ½ flaske Kun de bedste Grillo druer fra 1980 årgangen blev anvendt til denne Marsala Vergine. Lagret mere end 20 år på ege fade og 2 år på barriqes.En vin til meditation.
|