Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Jeg har i dag valgt at fortælle jer om en producent i Moltalcino, som producerer
Rosso di Montalcino Rosso di Toscana Montecucco, Sangioavese Montecusso, Rosso, Riserva Brunello di Montalcino, 'manapetra' Brunello di Montalcino Il Bacconala
Producenten hedder Mauro Pacini, og vingården Fattoria La Lecciaia. Han købte vingården i 1983, og den består i dag af ca. 60 ha, vin. Og olivenmarker. Vinmarkerne består primært af Sangiovese 'Grosso' og Cabernet Sauvignon. Den gode beliggenhed op af Biondi Santi's marker, gør at hans vine er af en vis tyngde, og hans Brunello har senest fået 91 point hos Parker.
Kort om området: Brunello de Montalcino DOCG er flagskibet indenfor italiensk vin og nyder stor anseelse såvel i som udenfor Italien. Brunello er sammen med DOCG vinene Barolo og barberesco Italiens mest prestigefyldte rødvin, og den har den højere gennemsnitspris blandt italienske vine. Til navnet hæfter sig en aura af luksus, historie, lang fadmodningstid og forfinet, stor fyldig sangiovesi vin. Brunelle må kun laves inden for Montalcino Kommune, der ligger ca 40 kn syd for Sienna. Klima: Kommunen er næsten kvadratisk- dækker ca. 15x15 km, og går fra ca 100 m til 661m højde.. Den er meget tyndt befolket, kuperet og smuk, således er helhedsindtrykket stadig naturskønhed og uberørthed.
Historie: Montalcino har en lang historie for vindyrkning. Kilder fra 1500-taller beretter som god Vermiglio rødvin, men i 1842 optrådte navnet Brunello for de lokale kloner af sangiovesi grosso , I 1856 og årene fremover lavede Clemente Biodi Santi en vin som kaldtes Brunello. Den som tilskrives æren for at være faderen til Brunello er Clementes barnebarn, Feeuccio Biondi Santi. Han droppede hjælpesorte, og indførte lang fadmodning i stedet. Efterfølgende fik vinen mere og mere succes. Det gik fremad - lige indtil 1930'erne - hvor vinlusen gjorde sit indtog. Dette satte vinproduktionen tilbage, men den er nu atter oppe på fuldt kraft..
Brunello i dag: Markarealet er i dag ca 1450 ha - en del af disse bruges til Rosso di Montalcino DOG. Druesorten har gennem alle årene været sangiovesi grosso. Højtudbyttet er sat ned fra 70 hl/ha til 56hl/ha. Fadmodningstiden er ligeledes sat ned over flere omgange 4 år og 5 år for Riserva, senere blevet kappet et halvt år af, og i dag er modningstiden forsat 4 år og 5 år for Riserva, den af disse 4/5 år er mindstekravet på fad kun 2 år. Siden midten af 90'erne er barriques blevet brugt til det.
Rosso di Montalcino: I 1984 fik Brunelle en lillebror RdM DOC (22.000 hl) som kun kræver ca et år valgsfri lagring, og et høstudbytte på 70 hl/ha. I realiteten er alle Rosso iofte små Brunello'er, da de fleste kommer fra de samme marker
Lille Brunello. Lavet af Sangiovese druer fra stokke der ikke har den rette alder til af lave Brunello, men hvor kvaliteten ikke fejler noget. En halvkraftig toscaner, fadlagret i ca 2 år og umiddelbart drikkeklar nu. God, kraftig frugt, pæn struktur, og fin tyngde. Velegnet til dyreryg, kalv, lam samt oksekød.
Sikkert noget af det samme som den foregående, blot med et år mere på bagen. Lagret i min 12 mdr. på egetræsfade, før den kommer på flaske.
Super toscaner. Vinen er 100% Sangiovese. Klassisk Toscana vin, med flot rubinrød farve, samt en tør eftersnag. Den er dyrket på marker tilkøbt vingården i 1997 i området Montecucco.Den har ligget på træfade i 18 mdr, efterfulgt af flaskelagring i 12 mdr inden den blev frigivet til salg. Velegnet til rødt kød, kraftige fjerkræsretter samt gode oste.
Super toscaner. Sikkert til samme som foregående.
Baccanale er en rigtig super toscaner, som kun bliver produceret i de allerbedste årgange - og en sådan er 2001. Den er lavet på Cabernet Sauvignon og Sangiovese, og udelukkende fra gamle vinstokker med meget lille udbytte. Den super koncentrede druemost lagres på nye barrique i 2 år, hvorefter vinen lagrer videre på store fade, indtil kældermesteren skønner, at vinen er klar til at komme på flaske for yderligere modning. En fantastisk vin der afrundes elegant,
Lavet 100% på Sangiaovse, fadladret i min. 2 år. Der må højst 56 hl/ha., samlet lagringstid er 4 år. Denne vin lagrer min 3 et halvt år på egetræsfade, fulgt af mindst 4 mdr. i flasker. Høj alkohol procent, og udvikler sig stadig.
Kongen er mr Mauro Pacini's Brunello vine. Vinen fremstillet af de bedste druer fra de bedste marker, som ligger side om side med Biondi Sati og Barbie, og med at høstudbytte langt under det normale. Her er tale om en enkeltmarksvin.
Skulle være bedre end den foregående - bedre årgang.