Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
1 | Corona de Castilla Reserva 1998 Señorio de Castilla, Burgos 13% Alc Irma Vin A/S, kr 99,50 fl. Objektivt set et kup til prisen. Desværre er oplysningerne knappe. Señorio de Castilla findes på lister over Bodegas, men specifikke oplysninger mangler. Interessant for vurdering sammen med andre vine ville være druesammensætningen Tinto del Pais/Tinto Fino/Tempranillo? Cabernet ? Merlot ? www.irma.dk |
2 | Costajan, Crianza 1998 Bodegas Imperiales, Burgos 13% Alc. ISO, kr. 69 pr fl. ved 2 eller flere. Helt ny Bodega og deres første årgang. Det er altså første skud og eftersom vinen skal findes i ISO til en for Duero relativt lav pris, har dette skud måske ikke været helt i plet. Omvendt er Costajan vinen ikke nævnt på deres web-site som en af Bodegaens nuværende vine og er formodentlig hvad prisen også indikerer et sekundært produkt. Bodegaen anvender nye teknikker for at udtrække så meget kraft fra druerne som muligt ved på hemmeligvis at sørge for at al det faste druemateriale kan komme i kontakt med så meget most som muligt. Lagrer på fransk og amerikansk eg. Man kan på deres hjemmeside læse gode forklaringer på forskellene mellem at lagre på de to typer. Drue: 100% Tinto del Pais. Lagret 1 år på amerikanske egefade (nye eller gamle? store eller små?) www.bodegasimperiales.com | Â |
2 | Carramimbre, Crianza 1998 Bodegas Pingon 13% alc H.J.Hansen Vinhandel, kr. 129 fl. Citat H. J. Hansen: "Bodegas Pingon producerer vin fra 25 ha i området omkring den charmerende by Penafiel. Vinene, der sælges under navnet Carramimbre, er blandt de bedste køb i det traditionelt dyre Ribera del Duero. Stilen er meget moderne med masser af frugt og bløde tanniner. Bodegas pingon stiler med deres Crianza efter en vin med mere vægt og tyngde og som vil vinde ved yderligere lagring. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 12 år og er plantet i mere 'fattig' jord, som i højere grad tvinger vinstokkene til at kæmpe for at overleve. Sælgers smagskommentar: Koncentreret med en flot dybrød farve. I næsen er der en intens duft af krydderier med vægten på mint og menthol. Masser af moden frugt samt en lang ren eftersmag." Citat slut. Drue 90% Tinta del Pais, 10% Cabernet www.hjhansen-vin.dk www.bodegaspingon.com |
4 | Condado de Haza, Reserva 1999 13,5% alc. Philipson Wine, Kr. 129.- ved 12 fl. Citat Philipson: "Alejandro Fernandez er en af vinverdenens vigtigste personligheder. I kraft af sin uafbrudte fokus på kvalitet, kvalitet og atter kvalitet, har han stort set hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie, for hver eneste årgang han har fremstillet. Hele eventyret begyndte i 1972 da han, i en tid hvor det meste af Ribera del Dueros vinindustri lå brak, rykkede ind i et nedlagt vinbrug, bygget helt tilbage i 1700-tallet. Alejandro Fernandez' mål og midler var simple. Han ville lave vin i verdensklasse, udelukkende baseret på Spaniens "nationaldrue", Tempranillo. Hans vigtigste middel var - og er endnu den dag i dag - de bedste druer fra de bedste marker med ældgamle vinstokke i Ribera del Duero. I vinkælderen handler Alejandro Fernandez instinktivt - hans vingård er i dag en af verdens mest moderne, men han følger stadigvæk sin egen fingerspitzgefühl i alle vigtige spørgsmål - laboranter og reagensglas har trange kår i Alejandros kældre. Alejandro Fernández råder i dag over to vingårde i Ribera del Duero: Pesquera og Condado de Haza. Alejandro Fernández har for første gang nogensinde valgt at fremstille en Reserva fra Condado de Haza-vingården. Nu har vinstokkene nået den rigtige alder, og ved at udvælge de bedst af de bedste druer har man skabt en ny spansk legende. Condado de Haza Reserva kendtegnes, ligesom f.eks. Pesquera Reserva, ved en fænomenal kompleksitet og koncentration. Vinen adskiller sig fra Pesquera ved at være mere "moderne". Det vil sige, at druerne er høstet maksimalt modne og at der er anvendt 100% ny, amerikansk eg til fadlagringen. Resutatet er en overdådig vin med stor fedme og stofrigdom, som smager pragtfuldt allerede ved frigivelsen. Wow! · Druesorter: 100% Tempranillo · Fadlagring: 24 mdr · Drikkeklar: 2003-2013 · Anbefales til: rødt oksekød, lam, dyrevildt med kraftig sauce, modne oste www.philipsonwine.dk |
5 | Tinto Pesquera, Reserva 1999 13%, Philipson Wine, kr. 575 (Magnum) (kr. 495 v. 6 fl) I mangel af ægte klasiker som Vega Sicilia tager vi til Pesquera. Robert Parker der jo har tiltrukket en del opmærksomhed til området, hyldede Pesquera 1986 som ' Petruz of Span'. Se også førnævnte vin for en beskrivelse af Alejandro Fernandez. Citat Philipson web: "Man mærker tydeligt den ekstra fadlagring i den luksuiøse Reserva, som byder på en uimodståelig kombination af enorm smagsstyrke og fløjlsblød fylde. · Rating: "Alejandro Fernández has been so successful in demonstrating the full dimension of varietal Tempranillo from the Ribera that everyone is now imitating him...." citat DECANTER MAGAZINE. "I have not encountered another wine of this level in Spain." citat LA PRESSE, "The best producer (in Ribera del Duero) is Alejandro Fernández, a devoted wine maker who skillfully combines modern techniques with traditional ageing methods to create spectacular wines." Citat HUBRECHT DUIJKER (Hollands vinguru #1). · Druesorter: 100% Tempranillo · Fadlagring: 24 mdr · Drikkeklar: 2003-2022 · Anbefales til: rødt oksekød, lam, dyrevildt med kraftig sauce, modne oste www.philipsonwine.dk |
6 | Finca Villacreces Crianza 1999 Bodegas Hnos Cuadrado La Cava, kr. 217,35 ved 3 fl. Citat La Cava: Historien om kultvinen Finca Villacreces Bodegas Hnos Cuadrado ligger som nabovingård til den legendariske Bodegas Vega Sicilia, på den eftertragtede jord på den nordvendte side af Duero floden. Indehaveren er Pedro Cuadrado, og hans venskab med Peter Sisseck har udmøntet sig i denne fantastiske vin; Finca Villacreces. Inden Peter Sisseck kom til området, levede Pedro af sit tøjfirma, og druerne der bugnede på hans gamle stokke solgte han til vingården ved siden af; Vega Sicilia. Peter Sisseck kom til Hacienda de Monasterio, men havde svært ved falde til i dette meget spanske og tætlukkede bondesamfund - forstærket af at han heller ikke kunne et ord spansk. Pedro tog sig af Peter, han var flydende udi det engelske pga. hans tøjfirma - og der blev opbygget et varmt og stærkt venskab mellem de to navnebrødre. Peter var imidlertid blevet træt af at lave andres vin - og ville afprøve sin egen teknik og metode. Drømmen om at lave sin helt egen vin havde styret Peter Sisseck igennem hele hans liv henimod vinmarkerne i Ribera del Duero, og nu kunne Pedro opfylde hans drøm, ved at give ham sin tomme bodega til fri afbenyttelse. Pingus '95 blev til på Bodegas Hnos Cuadrado, og siden hen er Flor de Pingus lavet på vingården af Pedros druer. '99 Villacreces er et fremragende, elegant og stolt Ribera mesterværk med masser af kompleks frugtagtige og krydrede nuancer. Et must for elskere af spansk vin.' ref. Spansk vin-site. www.lacava.dk |
7 | Flor de Pingus 2001, Dominio de Pingus 14% alc H.J.Hansen Vinhandel, Kr. 700. Peter Sissecks / Dominio de Pingus' 2. vin, som angiveligt skulle være et fremragende alternativ til den ægte vare. Søren Frank skriver i Berlingske: I kontrast til Pingus, som er en decideret gemmevin, der kan være svær at få noget som helst ud af når den er helt ung (Nå? Parker ku' da for pokker, TC), smager Flor bedst umiddelbart efter den er blevet frigivet på markedet. Det er en meget inviterende, saftig, nærmest sexet vin, også i en lidt hård og mandhaftig årgang som 2001. har man ikke råd til en ægte Pingus, hvad de færreste har, giver Flor bestemt en mundsmag på hvad det er Peter Sisseck og Ribera del Duero kan med hinanden. Vinen er sort af tyk frugt med en karakteristisk duft af kærnemælk og forbavsende umærket af at have tilbragt tid på helt nye egefade. 2002 er en mulighed i Flor da hele Pingus produktionen er aflyst det år pga. vejret. Dvs. 12% af Flor 2002 vil være ægte Pingus. Fremstillet på købte druer fra bl.a. Pedro Cuadrado (Se vin nr. 6): 80% Tinto del Pais, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot www.hjhansen-vin.dk |