Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
 | Vi skal i dag til Tyskland, nærmere bestemt områderne Rheinhessen og Mosel. Vindyrkning kom til Tyskland med romerne i det 1. århundrede Det nåede sit højeste i det 18. og 19. århundrede hvor priserne på nogle tyske vine nåede ekstreme højder og havde kvalitet som overgik nogle af de bedste franske vine. I slutningen af det 19. og starten af det 20. århundrede gik kvaliteten ned bla. på grund af vinlusen Phyloxera. Det blev ikke bedre, da man efter vinlusen havde hærget, satte produktionen op uden at tænke på kvaliteten. Dette skete helt op til midten af det 20. århundrede. Situationen ændrede sig fra begyndelsen af 1990'erne. Nu havde kvalitet højeste prioritet. I dag er vinene mest tøre/halvtøre, samt mange søde vine af meget høj kvalitet. Samtidig er der kommet en ny generation af vinbønder til, som har lært håndværket ved at have arbejdet på vingårde over hele verden. Kvaliteten er yderligere højnet gennen restrektioner på volumen og moderne teknik i dyrkning og vinmarker. Tysk vin kommer nu fra mange dele af Tyskland, og det meste af produktionen koncentreret i den sydvestlige del af landet, langs floden Rhinen og dens bifloder Mosel, Ahr, Nahe mv Med omkring 97.500 ha vinmarker, har Tyskland omkring en tiendedel af vindyrkningsarealet i Frankrig, Italien eller Spanien, mindre end to tredjedele af Australien og kan sammenlignes med Chile og Sydafrika. Den samlede årlige vinproduktion er omkring 9,5 millioner hektoliter, eller 1,27 mia flasker. Tyskland er det niende største vinproducerende land i verden. Den tyske vinindustri består af mange forholdsvis små vingårdsejere. I 2005 oplyste det tyske statistiske kontor 26.656 vinmarksejere med mere end 0,3 hektar, og af dem kun 5.947 med mere end 5 ha og producerer mere end 450 hl om året. I delstaten Rheinland-Pfalz er vin dyrket på et areal på ca. 64.000 ha, hvoraf 43.000 ha er hvide druesorter og 21.000 ha røde sorter. 6 af de 13 tyske regioner for kvalitetsvine er placeret her. Antallet af ejendomme er omkring 12.000. Den årlige vinproduktion er omkring 6,5 millioner hl. Med 65% af den samlede vin areal i Tyskland, 45% af alle ejendomme og ca 65% af vinproduktionen, er delstaten Rheinland-Pfalz med sine seks voksende områder Ahr, Mittelrhein, Mosel, Nahe, Pfalz (Pfalz) og Rheinhessen nr. 1 af tyske vinproducenter. Wagner-StempelGården er bygget i 1855 og 8. generation bor der nu. Gården er på 12 ha. Riesling udgør næsten 50%, efterfulgt af Pinot Blance, Silvaner Pinot Noir, Frühburgunder og Saint Laurent.I 1993 overtog Daniel Wagner gården efter sine forældre og forsøer at sætte sit præg på vines individuelle karakter - meget vellykket iflg. flere kritikere. Faderen hjælper stadig til med råd og dåd. Vin 1. Riesling . QBA. Trocken Tør. 1 liter 2009
Beskrivelse:
Vin 2 Riesling, Spätläse, Goldtröpchen 2008
Beskrivelse:
Vin 3: Vom Porphyr, Riesling 2007
Beskrivelse:
Vin 4: Scheurebe Trocken 2009
Beskrivelse:
Vin 5: Siefersheimer, Weissburgunder S 2007
Beskrivelse:
Vin 6: Spätburgunder Trocken 2008
Beskrivelse:
Vin 7: Eiswein
Vin 8: Piesporter Goldtröpfchen, Riesling Beerenauslese 2006
Beskrivelse:
| Â |