Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Hvis USA har en nationaldrue, er det Zinfandel. Zinfandel er den mest plantede drue i Californien. Den kan give en vin med meget stor fylde, stor intensitet og en del tannin, der gør den egnet til lagring. Zinfandel er en særdeles mangesidet drue og bruges således til mange forskelligartede vine. Fra de forfriskende, let tørre hvide Zinfandel vine — som er gode til skovturen — til de rige og fyldige røde vine med lang gæring med drueskallen, en sekundær malolaktisk fermentering og lagring på små egefade. Zinfandel anvendes også blandet med andre druer (eksempelvis Cabernet Sauvignon).
Lighedstrækkene til den Italienske Primitivo drue er dog så stort, at der i mange år har kørt en diskussion om hvorvidt de to er ens. Nylige DNA undersøgelser har nu endelig klargjort, at Zinfandel og Primitivo er en og samme sort. Både italienere og amerikanere holder dog stadig fast i, at der er tale om to forskellige sorter. Årsagen skal selvfølgelig findes i, at Zinfandel er blevet et varemærke for amerikanerne, mens Primitivo er et væremærke i Apulien. Zinfandel er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak KaÅ¡telanski.
Vine på Zinfandel er altid mørke og kraftige. Smagen kan variere fra det søde af chokolade, nødder og svesker, til krydret af peber, kanel og allehånde. Generelt er vinene fra Amerika mere søde og krydret, mens de Syditalienske har mere bærduft. Zinfandel kræver varme og en lang sæson, så druerne får tid til at modne fuldt ud. Den færdige vin skal gerne nå mindst 14% alkohol, for at frugten kommer frem. At nå dertil kræver masser af sol. Sol er der meget af i både Californien og Syditalien. Begge steder produceres vine som nærmer sig 16-17% alkohol, hvilket kræver særlig gode færdigheder i vinkælderen, for at tæmme den grad af alkohol. Jo senere Zinfandel høstes, jo mørkere bær findes i vinen, hvor de mest ekstreme bevæger sig over mod rosiner og svesker.
Dry Creek Valley anses for at være Zinfandels højborg i Amerika. Her er varmt om dagen og køligt om natten. Det giver saftige vine med god syre, som har toner af peber og brombær. I Syditalien er det Primitivo di Manduria som laver de beste vine. De er dog langt mere rustikke end dem fra Californien, da de generelt mangler syren til at balance den høje alkohol.
Lækker vin fra Californien - Robust kraftig og populær vin
Vi har her at gøre med en rigtig lækker kraftfuld rødvin fra Californien. Denne rødvin er lavet af druer fra gamle Zinfandel stokke, som er opvokset i Lodi området i Californien. The Big Top Zinfandel dufter af blommer og saftige røde frugter med et snert af friskkværnet peber. Smagen byder på masser af kraft, hvilket er typisk for Zinfandel, med noter af mørk frugt, marcipan, peber, lakrids. Farven er flot farve med dejlige tunge gardiner. The Big Top Zinfandel har en god lang eftersmag med fin sødme. Det er hele vejen igennem en skøn vin til prisen.
Vi anbefaler at The Big Top Zinfandel serveres til de fyldige & krydrede kødretter samt mellemkraftige oste.
Brazin Zinfandel er kåret til USA's bedste vin + vilde anmeldelser!
Brazin Old Vine Zinfandel er en helt enestående kultvin fra Californien lavet på Zinfandel & en smule Petit Verdot. Hold nu lige fast, når du læser anmeldelserne om denne Brazin Zinfandel.
Denne vin er kåret til USA's bedste vin af Mundus Vini & har hele 4,1 i rating hos VIVINO, baseret på over 1.900 anmeldelser fra køberne selv. Det er fuldstændig sindssygt!!
Brazin Zinfandel har vundet en hav af medaljer og har virkelig taget Danmark med storm. Derfor er vi stolte af at have den i vores sortiment nu.
Brazin er en super intens og indsmigrende Zinfandel, lavet på gamle vinstokke, som er imellem 30 & 80 år gamle, og tilmed med ekstrem lille høstudbytte. Det er en vin, som der med sin koncentration, er helt i særklasse. Farven fremstår imponerende mørk i glasset. I duften fornemmer du solbær og blåbær samt nuancer af friskmalet kaffe og vanilje. Smagen er fløjlsblød med stor fylde og rigdom. Vi har fat i en topvin fra Californien her.
Alle de danske vinkritikere står i kø for at tildele Brazin Zinfandel henholdsvis 5 & 6 stjerner
Berliner Wein Trophy: Guldmedalje
Mundus Vini: Guldmedalje & kåret til USA's bedste vin
VIVINO: 4,1/5 i rating blandt over 1.900 brugere
De bedste Vinanmeldelser: 5/5 stjerner
Waitrose: 4,5/5 i rating blandt over 250 anmeldelser.
Italiensk charmør lavet på Zinfandel druen, også kendt som Primitivo. Terra Grande Zinfandel er en kraftkarl på 15%, med masser af saft & kraft. Hvis du er til kraftige vine, a la Amarone, er dette lige din type vin.
Dejlig frugtig med lækker indbydende bouquet og gardiner der hænger ved i glasset.
Man fornemmer straks den syditalienske sol, når man smager Terra Grande Zinfandel. Solmodne druer, som får lov til at hænge 1-2 uger længere end mange andre steder i verdenen. Dette tilføre en højere alkohol procent til vinen, samt større intensitet, og en lille smule sødme som danskerne elsker så højt.
Terra Grande har fået en lille smule fadlagring, som gør den ekstrem blød & rund i stilen. Terra Grande er meget karakterfuld og man får virkelig meget for pengene.
Den italienske Vinguru Luca Maroni har givet denne flotte Zinfandel hele 96/99 point, hvilket må siges at være en præstation i sig selv. Herudover har vinen netop modtaget 6 ud af 6 stjerner af FinansBureauet.dk samt 5 ud af 5 stjerner af VinAvisen.
Læs lige denne flotte anmeldelse fra FinansBureauet.dk: "Forrygende flot Primitivo i blød og indsmigrende stil. Eksplosiv næse med noter af læder, peber og overmoden blomme og voluminøs og opulent slik mund med righoldige mængder sødmefuld frugt krydret med noter af peber, tobak og chokolade. Fantastisk køb."
94 Robert Parker point. ABSOLUT top Zinfandel.
Den bedste vinserie som Gallo laver er deres Signature serie, og i denne serie regnes deres Zinfandel for den bedste.
Det er én af Robert Parker's personlige favoritter og denne årgang har også fået flotte 94 point, samt en masse andre flotte medaljer.
Det er en kraftkarl af en Zinfandel på 15,5%. Det er uden tvivl noget af det ypperste man kan lave på Zinfandel druen.
Kraftfuld & lækker Primitivo vin til spotpris.
Med sin runde og fulde smag og med en alkoholprocent på 14,5%, som dog ikke er dominerende, er det nemlig en vin, som passer rigtig godt til danskernes smag. At vinen så samtidig kan bruges til langt de fleste danske retter, eller blot nydes alene eller sammen med dine gæster er jo kun et plus.
Vinmarker er placeret i Puglia i Syditalien i regionen Manduria. I dette område er klimaet varmt, med meget lidt regn og god variation i temperaturen mellem nat og dag. Det giver optimale vækstforhold for druerne.Druesorten er 100% Primitivo. Manduria er det klassiske område for primitivodruen og herfra kommer de allerbedste kvaliteter.
Så er det NU! Det er de sidste flasker er den store 2010 årgang
6 STJERNER & TESTVINDER I FINANSBUREAUET ★★★★★★
5 STJERNER I VINAVISEN ★★★★★
5 STJERNER AF FLASKEHALSEN ★★★★★
GUDLMEDALJE AF BERLINER WEIN TROPHY
Conte di Campiano Primitivo di Manduria Riserva fra 2010 er simpelthen imponerende. Det er en super velsmagende rødvin på 15%, med masser af saft, kraft og smag.
Vinen er lavet på 100% Primitivo. Druerne til Conte di Campiano Primitivo di Manduria Riserva er håndhøstet i september måned. Vinen er fadlageret i 12 måneder.
Denne Primitivo Riserva fra det populære Conte di Campiano har en bred, intens og kompleks næse med noter af moden blomme og kirsebær. Dejlig aroma og let krydret. Smagen er fyldig med bløde og rige tanniner, med noter af kakao, kaffe og vanille. Farven er dyb rubinrød og flot i glasset.
Vinen går godt til vildt, rødt kød, krydret mad og gode oste.
Er du til smagsfulde og frugtige rødvine fra det populære Italien? Så skal du smage denne Primitivo di Manduria Riserva fra Conte di Campiano.
Denne vin har fået helt vilde anmeldelser. FinansBureauet har kåret den som testvinder og givet dem 6 stjerner. De skrev dette:
"En syditaliensk Primitivo di Manduria formåede at charmere sig til sejr i denne uges test hos FinansBureauet. Primitivo er oftest no nonsense vine, renset for finesse og fine fornemmelser, men til gengæld med masser af value for money. Og denne uges vindervin er ingen undtagelse. En hele vejen igennem storcharmør af en vin med 5 år på bagen og 15% alkohol i bagagen. Markant peberpræg i både næse og mund akkompagneret af fed og sødmefuld frugt med dominans af kirsebær og solbær pakket ind i silkebløde tanniner. Vinen koster 99 kr. hos forhandleren, men vurderingerne i panelet svingede sig helt op til 200 kr."
Eksklusiv vin i flot præsentation.
Sessantanni Primitivo DI Manduria 20111 i magnum flaske og trækasse. Denne perle er måske den bedste vin overhovedet fra støvlehælen i Apulien - i hvert fald den bedste på Primitivodruen. Det er en utrolig fyldig, kraftig og generelt imponerende rødvin. Ja, ikke blot vinen men selve flasken ligner, at det er en magnumflaske i størrelse og vægt. Virkelig en super lækker rødvin, som er blevet meget eftertragtet i Danmark. Brugerne på Vivino er heller ikke i tvivl, og har givet den 4,4 stjerner.
Denne Sessantanni Primitivo Di Manduria er så populær i hele verden, at firmaet må fordele den årlige produktion til importørerne rundt om i verden. Vinen er lavet i det fineste område for druen Primitivo, nemlig i det lille område der hedder "Manduria", som ligger i den syd-vestlige del af regionen Apulien.
Klassifikation DOC
Farve - flot dybrød
Intens aroma med blomme, vanilje, kirsebær og noter af rosin, lakrids og tobak.
Smagen er meget fyldig, ekstrem blød og lækker med frugtsødme i eftersmagen, en super vin som alle kan lide.
Serveringstemperatur 16-18°C
Velegnet til vildt, vildsvin, rådyr, oksekød, lagrede oste m.v.
Tidligere anmeldelser - Sølvmedalje i International Wine & Spirits Competition, London. 93 point i Wine Enthusiast.
Økologisk dyrket Primitivo på 17%. Medalje sluger!
Netop modtaget 5 stjerner af FinansBureauet.dk. Her er der tale om en bombe af en Primitivo på hele 17%. Men du skal ikke lade dig skræmme af procenterne. Den er på ingen måde for voldsom og den er utrolig nok stadig blød og rund. En vin der er i harmoni med sig selv og naturen. Du vil få svært ved at opdrive en mere intens og komplet Primitivo. Økologisk dyrket Primitivo fra lille lokal producent i Puglia, Italien.
Denne Primitivo er lavet efter alle kunstens regler og er dyrket med kærlighed til produktet og naturen.
Tre Pini's Primitivo Riserva høster altid store roser fra de internationale vinkritikere og denne årgang bliver ingen undtagelse. Tidligere årgange har fået 3/3 glas i Gambero og diverse Guldmedalje fra Bruxelles, Berliner Wein Trophy osv. Denne nye årgang vil med garanti følge trop. FinansBureauet har givet den hele 5 stjerner og vurderet vinen til at være ”œoplagt grillvin”.
I billedskønne områder, fremavles denne Primitivo drue 450 meter over havets overflade på over 60 år gamle vinstokke, som giver denne Primitivo en koncentreret smag og stor intensitet. Flot dybrød farve med flotte gardiner i glasset. Vinen får lov at ligge 24 måneder på amerikanske egetræsfade som at giver vinen en flot struktur og en blødhed der gør vinen utrolig indbydende.
Denne Primitivo Riserva Tre Pini vil med garanti ikke skuffe dig.
Tre Pini Agritourism Farm findes cirka 25 km fra Bari, langs den gamle vej til Altamura, 2 km fra Cassano della Murge fordybet i Alta Murgia nationalpark, omgivet af pragtfulde landskaber og farver pga. den fantastiske beliggenhed i området Barese Murgia. Her har Tre Pini kælet for lugt og smag, i mere end tyve år, passet med kærlighed til sine jorde, for at præsentere sine kunder den allerbedste kvalitet.
Gården har sin oprindelse i de gamle bonde traditioner i Plantamura familien, som, bevæget af ønsket om at bygge videre på den store kulturelle, vin og mad potentiale Barese Alta Murgia område har. I denne placering har gården dedikeret nogle værelser og kostalde i den gamle herregård til Agriturismo, dvs. værelses udlejning.
Med den dybeste respekt for naturen, gården, der består af omkring 30 hektar, med vinmarker, olivenlunde, dyrkede og vegetabilske felter, har Tre Pini gjort sin produktions cyklus 100% bæredygtig, ved hjælp af økologisk landbrug og ved kun at tilberede produkterne på deres gård.
Deres produktion er 100% drevet af solenergi, de producerer og omdanne nul emission, og alt er lokalt dyrkede økologiske produkter. Siden 2011 har takket være samarbejdet mellem søn af den nuværende ejer og fru Perta Giovanna som ejer gården, forfinet deres vinproduktion, og gennem renovering af alle deres værelser, opnået en høj standard indenfor Agriturismo og vinproduktion Dette giver besøgende en unik mulighed for at smage alle de økologiske dyrkede produkter som Tre Pini laver på deres gård, og ikke mindst de utrolig flotte omgivelser gården ligger i.