Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
I aften smager vi 8 ud af de 18 anerkendte druetyper der anses for at være ”œnoble”
Jeg har prøvet at finde vine, der kun består af en enkelt drue variant, så man kan prøve at lede efter de primære (- det der relaterer til den bestemte druetype) dufte og smage i vinen.
"i dag" er en herlig vin fra en af de bedste vingårde I Chavignol, førende Sancerre by i Loire dalen.
Familien Brochard bar boet her siden 1500-tallet og ledes i dag af Daniel assisteret af hans 3 sønner. Vinen laves 100% fra skråninger med limsten, Sauvignon Vinstokke over 40 år. Lavt udbytte og gæring og lagring uden hverken klaring eller filter, lagring sur lie og tapning direkte fra fad.
”œFine Sancerre with lots going for it. Great fruit, floral and mineral balance, particularly at this price point ”œ
Produkt Information:
En superb tør Riesling fra skråninger af ren kalk. Rig, klassisk mineralsk aroma intens, mandel og fersken, fyldig, sprød og lang.
Alsace, når det er bedst. Desværre er der kun 800 kasser til hele Verden!
Zind-Humbrecht er "Verdens bedste hvidvinsmager" (Parker) og "mere end nogensinde kongen af Alsace" (Revue du Vin). Det anses Ikke kun for det fineste domæne i Alsace, men et af Verdens ypperste på lige fod med topdomæner i Bourgogne -men med anderledes rimelige priser. 100% biodynamisk drift- Vinen kommer fra ren kalk, som anses for perfekt til druen riesling. Vinen kan komme fra Hengst, Windsbuhl, men kommer stort set altid fra marker omkring Goldert i Gueberschwihr -den bar faktisk dette navn til 2011. Men loven tillod det ikke længere, da kun ZInd-Humbrecht brugte dette navn -derfor bar den siden baret navnet "Calcaire".
Fakta om vinen:
Tappet februar 2016; Alcohol: 12.6 "ale; Restsødme: 7.5 g/l (indice 1) Total Acidity: 4.7 g/l, pH: 3.0; Yields: 59 hl/ha; Optimum drinking period 2017-2029+; Average age of vines: 40 years; Terroir: Limestone/calcareous/siliceous, facing East and South.
Produkt Information
Producent Vincent Giradin.
Meursault er noget at det ypperligste blandt mange hvidvine fra Bourgogne.
Der er dog ingen Grand Cru marker i denne kommune, men en række fornemme 1er Cru'er. Derudover findes en række marker der ikke er kommet med i klassificeringen.
Vincent Girardins Meursault er lavet på druer fra gamIe vinstokke. Det er derfor en vin med flot intensitet, koncentration og kompleksitet.
Smør, nødder og urter med toner at ristet brød og vanille er vendinger, der falder en på sinde, med Meursault Vieilles Vignes i glasset.
Vinmageren Eric Germain arbejder saÌŠ vidt muligt e er økologiske principper. Der gøres ikke brug af hverken kunstig gødning eller pesticider.
NaÌŠr høsten af de hvide druer igangsættes transporteres de i smaÌŠ lukkede kasser hurtigt til kælderen, hvor de presses. Derefter faÌŠr mosten 48 timer mere til at falde ro. Det ellers mere og mere udbredte sorteÌrbord bruges ikke hos Maison Vincent Girardin. Istedet sorteres der løbende i vinmarken. Derved sikres, at kun de bedst modnede druer anvendes. Hvidvinene gennemgår den malolaktiske gæring paÌŠ franske egetræsfade, hvoraf op til 35% er nye. Hvidvinene omrøres konstant i fadet (battonage), og gennemgår modsat de røde en let klaring og filtrering. De er forklaringen paÌŠ Girardins meget kødfulde og fyldige smag.
13 procent
275 kr.
Domain Bryczeks 3 ha. vinmarker fordeler sig pli appellationerne Morey Saint Denis 1. Cru Les Chenevery, (Cuvee du Pape Jean-Paul II), Morey Saint Denis Villages, Gevrey Chamber n Villages og Chambolle Musigny Villages med en årlig produktion på ca. 15.000 flasker.
Christophe Bryczeks vine er udpræget elegante, finessefulde med fløjlsblød frugt. Tanninerne er tilstede men ligeledes bløde og afrundede. Det er vine som smager skønt unge med deres primære toner a la skovjordbær, modne, syrlige kirsebær, let mentol samt krydrede trætoner. Samtidig er det vine med et fint lagringspotentiale, idet vinene har en flot balanceret struktur, med både frugtsyre, tannin og god frugtsødme til yderligere udvikling.
Christophe Bryczeks Morey Saint Denis Village er lagret i 18 måneder på 50% nye Bourgogne egetræsfade.
Vinen fremstår frugtagtig og kompleks med fine bløde tanniner og behagelig frugtsødme i perfekt balance. En vin med fin kompleksitet og lang eftersmag med komplekse noter a la røde bær, let eukalyptus, hvid chokolade samt et flot krydret strejf.
212 kr.
Chateau Canons vinstokke er plantet på Canon Fronsac skråningen med udsigt til Dordogne floden. Markerne er på 1 alt 5 ha. og vinstokkene er her i gennemsnit 25 år gamle. Også her høstes der pr. håndkraft og gæres i betontanke.
Druen er ene og alene Merlot, og den unge vin lagres i 12 måneder pa 80 % ny eg, og resten i et år gamle fade. Klassisk Canon Fronsac i ordets bedste forstand.
Dybrød, solmoden, tæt og elegant vin at høj klasse med udtalt mineralitet i den lange eftersmag.
14% Alkohol
159 kr.
Siden 1978 har Duckhorn Vineyards udforsket karakteren og kompleksiteten i en Napa Valley Cabernet Sauvignon.
Decoy Sonoma County Cabernet Sauvignon tilbyder et rigt og tiltalende udtryk for Cabernet Sauvignon druens stil. Vinen er rig og tiltalende med duft at brombær, hindbær og solbær med strejf af rabarber og mokka. Klassisk Napa Cab.
13,5 % alkohol
255 kr.
Testvinder i Din Vinguide (af 49 Riojas), testvinder I Smag. Den første Reserva fra det lille superhus på de højeste skråninger i Rioja.
Formidabel Rioja med overdådig bouquet med koncentreret frugt og ny eg og fløjlsagtig, magtfuld smag.
Obalo er en lille kultbodega, som pa ganske få år bar skabt nogle af Rioja's bedste vine. Alle vine er fra Abalos, som ligger højt -550-600 meter-i perfekt læ af Cantabria bjergene, så druerne modner perfekt med varme dage og ganske kolde nætter. Vinstokkene er nogle af regionens ældste (mange over 100 år!) og giver et ekstremt lavt udbytte. Der laves under 200.000 flasker, heraf 8.000 af denne Reserva. Det er den unge vinmager, Susana Rodrigues' førstefødte og en vin, hun kan være stolt af !
14 % alkohol
199.95 DKK
WineSpectator 2009:
This dense red exhibits coffee, tobacco and tar notes that frame a core of plum, tobacco and mineral flavors. Muscular tannins impart a firm structure. Austere and savory, with the concentration to age - 92/100
Smag og Behag 2009:
Smuk og dejlig duft af brombær, blåbær, jordbær, slåen med lidt chokolade og fadnoter. Smagen er fyldig med slåen, røde bær, kødfulde modne kirsebær, masser af urter og strejf af lavendel og sod lakrids, Med andre ord en vin med mange smagsoplevelser, god kompleksitet, dyb med dejlig mundfylde. Masser af saftighed, bærsødme og krydderier samt en fin tanninstruktur. Flot og moderne Rioja. - Fem stjerner!
Fremragende Barolo, magtfuld, afrundet og lang smag. Vinen kommer fra blot 3 hektar udvalgte skråninger. Metoderne er lavt udbytte, ekstrem omhu, 60 dages maceration, 2 år i eg og ingen klaring eller filtrering.
Vinen har al den kraft og frugt, der karakteriserer den bedste Barolo, men desværre er der i et godt år blot 14.000 flasker til hele Verden!
Forgængeren ”œ2010” blev anmeldt som "Godt køb" med 5 stjerner. Ekstrabladet, skrev: "duften er meget frugtig med især jordbær, nærmest pinot noir agtig. Yderst elegant med bløde tanniner. Modne sorte kirsebær, tobak, vanilje og krydderier. Meget tilgængelig med en flot frugtig eftersmag.”
År efter år leverer det lille domæne nogle at Barolos bedste vine og toppede således også Din Vinguide smagning af 117 Barolo vine fra 2012. Vinen kan gemmes i 10-15 år, men imponerer allerede helt ung.
Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en lille vingard på 20 hektar i la Morra , som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria.
Metoderne er bæredygtige -her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning. Gambero Rosso skriver: "Der er intet, der kan stoppe unge Reverdito i hans stræben efter at udvikle sine vine og vingård. Endnu engang kan vi ikke lade være med at bemærke den omhu, som præger alle medlemmerne af familien i vingård og kælder...