Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
På den nordlige halvkugle foregår vinproduktion typisk (ikke altid) nord for den 30. breddegrad og syd for den 50. Bourgogne ligger på 47., Bordeaux på den 45. Toscana på den 43. og det er cirka på denne breddegrad vi i aften vi befinde os.
På sin vej vestpå til USAs og det sydlige af staten Oregons Stillehavskyst krydser breddegraden Frankrig/Spanien i Pyrenæerne og møder først land igen i USA, New Hampshire nord byen Boston og passerer på sin vej vestpå byer som Detroit og Chicago, landbrugsstaterne Wisconsin, Iowa, Minnesota og de mere øde stater South Dakota, Wyoming og Idaho.
På sin vej østpå til Kina og Nordkoreas stillehavskyst syd for russiske Vladivostok, krydses lande som Kroatien, Bulgarien, Rumænien - Sortehavet - Georgien, en lille smule Rusland og de mere fremmedklingende lande som Kazakstan, Uzbekistan, Indre og ydre Mongoliet.
Og så udelod jeg naturligvis at nævne aftenens land, hvor vi endnu aldrig har været i Cotes du Vin sammenhæng. I hvertfald så langt klubbens annaler rækker og det er er jo faktisk ret langt.
Mod vest, 500 km Vest-Nord-Vest for New York, strækker verdens næststørste land sig sydpå til det mødes med det 3. største ved det mægtige Niagara falls. Vi taler naturligvis om Canada. Specifikt provinsen Ontario, der er Canadas største region målt på vinproduktion
Hvorfor:
I 2009 skulle jeg for første gang rejse ud i verden for at følge min ældste datters og hendes holds curlingspil. Junior VM foregik i Vancouver og af de 18 dage turneringen varede, fik jeg tid til at være i Canada de 10. Favoritrestauranten hed Earl’s, som serverede gode bøffer - af en opmærksom tjener, som hurtigt fornemmede interessen for vin. Således anbefalede han en vin udenfor kortet, produceret i den lokale provins, British Columbia, af vinhuset Inniskillin. Zinfandel naturligvis. Om det er effekten af vin ‘on location’ eller om den var så god som jeg husker, kan jeg ikke gøre rede for, men nu får vi se.
Vinen der hjemsøger min hukommelse, kan jeg ikke præsentere ved denne lejlighed, for desværre tager de få importører af canadisk vin, ikke vin hjem fra denne region, så i aften er det vine fra Ontario og Inniskillins winery dér, vi starter med at smage. Brødrene vil måske også mene jeg har serveret rigelig zinfandel og måske vinene derfra vil minde lidt for meget om sine søskende lige syd for grænsen, som vi allerede har smagt ved flere lejligheder.
Indsmigrende duft af melon, tropiske frugter og vanille. De tropiske nuancer går igen i den rige smag med smør- og flødeagtige undertoner. Dejlig lang og elegant eftersmag
Da Inniskillin modtog sin licens i 1975, var det som den første vinproducent i området siden 1929. Hidtil var det kun store fabrikker, som havde fået licenser til fremstilling af vin, og det var netop dette mønster, de to stiftere af Inniskillin, Karl J. Kaiser og Donald J.P. Ziraldo, ville ændre. Begge var overbevist om, at der i områdets kølige klima kunne fremstilles store vine af klassiske druesorter som Chardonnay, Pinot Noir og Riesling.
Ideen til det hele var Karls, der, efter at have overstået sin eksamen indenfor landbrug, havde købt nogle få vinstokke til fremstilling af hjemmelavet vin. Arbejdsfordelingen på vingården var også klar fra start, for med universitetsgrader inden for kemi og landbrug var det Karl, som forestod det daglige arbejde i vinmarken og vineriet, mens Donald skulle sørge for, at vinen blev kendt både indenfor og udenfor Canada.
Det første vineri blev bygget under beskedne forhold i en gammel lade, men efterhånden som vinen vandt anerkendelse, blev det hurtigt klart, at man havde brug for både mere sterile og større lokaler. Dette byggede Inniskillin i 1978 ved en eksisterende gård ved navn Brae Burn Estate. Gården bestod i forvejen af nogle meget smukke gamle bygninger, der i dag er omdannet til smagelokaler og vinbutik.
WINEMAKING
Grapes for this vintage wine came from select premium vineyards in the Niagara Peninsula.
Crushed and pressed immediately upon arrival at the winery the clean juice was racked after
cold settling for 48 hours. Inoculated and fermented at a cool 16˚ C for 13 days until dry, the
wine was then transferred to new and older French and American barrels where it underwent a complete malolactic fermentation and aged for 8 months before transferring to stainless steel.
WINEMAKER’S NOTES
Aromatics of hazelnut, toast and vanilla are evident on the nose.
On the palate ripe pears, melon and spice round out the crisp balanced acidity.
FOOD PAIRINGS
Roasted butternut squash; planked salmon; roasted chicken with rosemary or sage;
shrimp or lobster; cheddar of various ages with apple slices.
PRODUCT INFORMATION
Looking to the future, Donald Ziraldo planted Inniskillin’s first vinifera vineyard of Riesling, Chardonnay and Gamay which was first harvested in 1977. This is the heart of what would be Inniskillin’s philosophy of producing premium wines from premium grapes grown in the Niagara Peninsula.
The site of this 30 acre vineyard is located on Line 3, across from the existing winery and was purchased in 1978 by Albrecht Seeger and his family who still operate it.
Vi talte tidligere om breddegrader. Den nordlige grænse for vindyrkning 50 går gennem alle Canadas sydlige regioner. Langs de vestlige regioner British Columbia, Alberta, Saskatchewan og Manitoba, smyger den sig lige nord for grænsen til USA, der er trukket med en lineal.
Fra Ontario, hvor vi skal tilbringe aftenen og østpå til atlanterhavet, er grænserne mere naturlige
Canadisk vin produceres i hovedsageligt sydlige British Columbia og sydlige Ontario. Der er også et stigende antal småskala producenter af druer og vin i det sydlige Quebec og Nova Scotia. De tre største vinproducerende regioner i Canada er Okanagan Valley of British Columbia, Niagara-halvøen i Ontario, og i Essex County, Ontario (herunder Pelee Island). Andre vinproducerende områder i British Columbia omfatter Similkameen-dalen, Fraser Valley-regionen nær Vancouver, Sydlige Vancouver Island, Creston Valley, i Kootenay-området og Golføerne. Andre områder i Ontario omfatter Prince Edward County.
Den canadiske vinindustri vinificerer også importerede druer og saft. Disse produkter er mærket Cellared i Canada og er ikke forpligtet til at overholde de strenge Vintners Quality Alliance indholdsregler.
Icewine, som kan produceres pålideligt i de fleste canadiske vinregioner, især Okanagan Valley, er det mest anerkendte produkt på internationalt plan. Canada producerede 75,9 millioner liter vin i 2002 (0,3% af verdensproduktionen).
Canadisk vin er produceret i over 200 år. Tidlige bosættere forsøgte at dyrke Vitis vinifera druer fra Europa med begrænset succes. De fandt det nødvendigt at fokusere på de oprindelige arter af Vitis labrusca og Vitis riparia sammen med forskellige hybrider. Markedet var imidlertid begrænset til sådanne vine på grund af deres ejendommelige smag, der ofte blev kaldt "foxy". Dette blev dog mindre tydeligt, når saften blev lavet til port- og sherry-stilede vine.
I løbet af første halvdel af det tyvende århundrede hindrede temperamentbevægelsen og senere forbrugernes efterspørgsel efter berigede (fortified) og søde vine udviklingen af en kvalitetsbordsvindustri. Men i 1960'erne skiftede forbrugernes efterspørgsel fra søde og berigede vine til tørre og lavere alkoholbordsvine. Samtidig var der betydelige forbedringer inden for vinfremstillingsteknologi, adgang til bedre druesorter og sygdomsresistente kloner og systematisk forskning i vindyrkning.
Efter ophævelsen af alkoholforbud i Canada i 1927 begrænsede provinserne strengt antal licenser til produktion af vin. Et næsten 50 års moratorium for udstedelse af nye vingårdslicenser blev endelig droppet i 1974. I løbet af det samme årti begyndte demonstrationsplantning at vise, at Vitis vinifera med succes kunne dyrkes i Canada. Andre producenter konstaterede, at vin af høj kvalitet kunne produceres, hvis Vitis vinifera vinstokke blev dyrket med reducerede udbytter, nye træningsteknikker og passende baldakiner.
I 1988 skete der tre vigtige hændelser: frihandelen med USA, etableringen af Vintners Quality Alliance (VQA) -standarden og et stort vinsteds udskiftnings- / opgraderingsprogram. Hver af disse begivenheder tjente på en eller anden måde for at forbedre levedygtigheden af vinindustrien i Canada.
I 90'erne fortsatte canadiske vindere at vise, at fine druesorter i køligere vækstbetingelser potentielt kunne have komplekse smag, sarte, men vedvarende aromaer, stærkt fokuseret struktur og længere aldringspotentiale end deres modstykker i varmere voksende regioner i verden.
Kr. 189 https://dencanwine.dk/
Atypisk Pinot noir, i forhold til hvad man forventer. Norman Hardy laver en spændende mineralsk vin fra et forholdsvis nyt vin område i Canada. Prins Eward County.
This vintage was picked early due to a very even and balanced growing season. The fastidious work of our vineyard crew all season long allowed our county fruit to achieve incredible phenolic ripeness with remarkably low sugars: the alcohol on label is very restrained 10.9%. Fermented with indigenous yeasts from each individual vineyard block. 21-25 days on the skin in total: 6-8 day cold soak with 2 pump overs a day, followed by 7 day fermentation with maximum of 2 punch downs a day, remaining days gentle turning of cap once a day. Gentle basket press before being put to French oak barrels for 10 months
This is classic County Pinot Noir with the emphasis on finesse and elegance which is derived from the very rocky limestone soils of the County. The wine is rather deceptive, as it starts with elegant bright fruit notes and grows into complex layered Pinot Noir.
REVIEWS
Jancis Robinson , Canada Shows Off in London:
Great to have so much aroma for such a low alcohol! Bravo! Edgy, lively, hint of tamarind but pure naked Pinot too. Very low SO2. Great stuff! Fragile but fresh and lovely. 10.9% Drink 2015-2016
Ontario vin er canadisk vin produceret i provinsen Ontario, der er certificeret af VQA Ontario. Vine fremstillet af 100% Ontario druer kan kvalificere sig til Ontario's appellationssystem, Vintners Quality Alliance (VQA), og skal certificeres af den regionale vinmyndighed for at anvende beskrivelsen "Ontario Wine" og andre regulerede mærkningssæt. VQA regulerer produktionsstandarder, herunder druesorter, anvendte vinfremstillingsteknikker og andre krav og sikrer etiketternes integritet for forbrugerne. Dette har rejst nogle problemer med visse vingårde, der ikke opfylder VQA-standarden, eller de er ikke berettigede, fordi de bruger Ontario-dyrkede vinterharde hybridruer, der ikke anerkendes af VQA på trods af lobbyvirksomhed forsøg på at opdatere deres liste over acceptable druesorter.
Sydlige Ontario ligger i omtrent samme breddegrad som det sydlige Frankrig (Provence og Languedoc). Disse regioner har en tradition for at dyrke ømfrugter såsom abrikoser og ferskner og har de voksende betingelser for konsekvent at modne mange sorter af vitis vinifera druer.
Grapegrowing i Ontario har sine udfordringer, især uden for de sydlige regioner, der normalt er forbundet med ømfrugter (tender fruits). Til tider lider vinregionerne i Ontario af hårde vintre, der kan beskadige ømme vinstokke. Derudover kan dens fugtige somre øge trykket fra svampesygdomme. Erfaring og fremskridt inden for teknologi i de seneste årtier har dog ført til udvikling af vingårdsledningsteknikker (for eksempel brugen af vindmølleparker i vinmarker), sortvalg og vinfremstillingsmetoder til at imødegå disse udfordringer. Ontario vinmarker og vingårde producerer nu i verdensklasse vine i bordvin, isvin og mousserende vinkategorier.
VQA Niagara Escarpment - kr. 135 - https://dencanwine.dk/
Our Winemaker calls this a “great blend of fruit and spice that beckons savoury foods”.
Reminders of peppercorn, raspberry, tart cherry and menthol decorate the nose, with gentle vanilla and baking spice scents hinting of oak.
A taste combines flavours of candied cherry, strawberry jam, raisin and toasted caramel.
Vinification:
Half of the grapes were sourced from our winery vineyard, with smaller contributions from a few key sites along the Beamsville Bench and Twenty Mile Bench. When harvested between the 26th of September and the 11th of October, sugars averaged 20.43° Brix.
While 30 % of the wine aged in stainless steel tanks to translate original fruitiness to the finished wine, the larger portion spent six months in French and American oak barrels.
At the time of bottling in April, alcohol was measured at 12.5 %, residual sugar at 3 grams / litre and titratable acidity at 6.2 grams / litre.
The 2011 vintage will drink well through 2016.
Vintners Quality Alliance, eller VQA, er et regulerings- og appellationssystem, der garanterer den høje kvalitet og ægthed af oprindelse for canadiske vine fremstillet under dette system i British Columbia og Ontario. Det ligner reguleringssystemer i Frankrig (AOC), Spanien (DO), Italien (DOC) og Tyskland (QmP). VQA-systemet giver mulighed for subappellationer, hvorved druer til vine stammer fra ekstremt specifikke geografiske steder med forskellig jord og klima. Dette er i overensstemmelse med begrebet terroir. [1]
Derudover er der andre klassifikationer af vin i Canada. British Columbia har en kategori kendt som "Vine of Distinction", Nova Scotia har "Nova Scotia Vine" og Quebec har "Vins du Québec". Begge skal være 100 procent fremstillet af druer dyrket i British Columbia, Nova Scotia eller Quebec. Cellared i Canada er en helt separat kategori.
550 cases produced
Cabernet Sauvignon 64% + Merlot 36%
Average Brix at Harvest 22.0o
Alcohol 13.0%
Although cold sensitive, Merlot typically ripens quite well in most vintages.
Cabernet Sauvignon, on the other hand, requires a much warmer, longer growing season which is exactly what we experienced in 2010. It was one of the hottest and driest vintages in the past 20 years. Day after day provided delightfully warm days which came after an earlier than normal bud burst in the spring. All this meant most Niagara vineyards were ripening ahead by as much as 3 weeks over normal by the time August arrived.
As our winemaker, Jean Pierre Colas, became convinced that the weather was here to stay, he made decisions in the vineyard to maximize yields while at the same time, maximizing fruit quality. A vine with adequate nutrients, water and plenty of heat and sunshine can ripen bunches more fully and often a little extra canopy ( aka leaf cover) will actually help to shade the fruit, preserve natural acidity while at the same time maximizing photosynthesis and ripening in
hot dry conditions.
This critical decision paid off for us, as it turned out that even the post labour day weather conditions, of which we are all so wary in Niagara, were settled and consistently warm until very late in the season. Hand picked, manually sorted, then crushed and destemmed, the grapes were macerated in the juice and wine for more than 3 weeks. This gave the wine deep colour and dense layered tannins.
Once fermentation was completed in stainless steel, the wines were moved to mostly second use French with a small percentage of American oak barrels. After sampling and blending decisions were made in the spring of 2012, the final blended wine was fined and returned to stainless tanks until bottling in May 2012.
A nose of steeped black cherries, plums, sweet tobacco, bay leaf, earth and cedar with medium weight, balanced alcohol and fine mouth-coating tannins. This young wine will enjoy cellaring through 2018 or decant now for aeration and serve with roast duck, fine steaks, lamb stew or traditional moussaka, or firm aged sheep andcow’s milk cheeses.
https://13thstreetwinery.com/
Henry of Pelham Family Estate Winery was established with our first vintage in 1988. At that time we were one of a very few estate wineries dedicated to producing premium quality wines made from 100% Ontario grown grapes. Our focus is on vinifera grape varieties. This family of grapes includes Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon and Pinot Noir to name a few. They have been cultivated in Europe for hundreds of years proving to produce wines of distinction.
In 1984 when our father, along with each of us (Matthew, Daniel and Paul), tore out the Concord and Niagara grapes at our own expense, people thought we were crazy. When we planted Riesling and Chardonnay under newly contoured hills and under drainage, many said they would never grow. We knew, after studying the heat scans and speaking with some of the other more progressive growers, that our vineyard was not only suitable for these special varieties but also located on the prime grape growing lands of the Short Hills Bench.
Årgang: 2014
Område: Ontario
Producent: Henry of Pelham
Dencan.dk skriver "Denne vin er min mest efterspurgte vin, når det gælder vine i det lidt dyrere segment. En begrænset mængde kombineret med lang søfragt over Atlanten, gør at jeg må melde udsolgt det meste af året. Vinen er lavet på druen Baco Noir, som er en nordamerikansk specialitet – en såkaldt hybrid mellem Vitis Vinefera og Vitis Reparia. Dens kombination af saftighed og friske syre er ganske enkelt fremragende. På en og samme tid viser vinen stor finesse og dybde med boysenbær og henkogt essens; nærmest syrahtoner forenet med zinfandel, krydderurt, vanilje, røg og vildskab samt pikant strejf af amerikansk “foxy” karakter.
Jeg har netop fået den seneste årgang 2014 hjem, som for første gang – siden Henry of Pelhams etablering i 1988 – er blevet opgraderet til højeste “appellation” hos huset…i form af Speck Family Reserve. Lækker flot frugtsyre, ribsede noter og lækker frugtsødme med læskende effekt og mediumfylde, der giver lyst til ekstra slurke :) Bør ganske enkelt prøves – men skynd dig, for jeg har kun kunne få 400 flasker hjem!"
Description
A dark, jammy blockbuster that will age over the next five to six years.
Winemaker's Notes
Afhængigt af den provins, hvor den er produceret, er Cellared i Canada en kategori af canadisk vin, der produceres med varierende mængder af udenlandsk bulkvin og canadisk vin. Disse vine sælges ofte i offentlige vinbutikker i sektioner udpeget som "canadisk vin". I British Columbia, kan Cellared i Canada produceres af 100 procent fremmedindhold med druer dyrket fra Washington State, Californien, Sydafrika, Argentina, Chile og muligvis endda Kina. I Ontario, kan Cellared in Canada produceres af en blanding af ikke mere end 60 procent udenlandsk indhold. Inden for 40 procent Ontario indhold er fortynding med vand ikke tilladt. Den eneste oprindelsesbetegnelse findes på bagsiden af flasken med et udtryk som "Cellared i Canada fra internationale og indenlandske vine". Andre tilladte udtryk er "Canada's produkt" og "Vinted in Canada".
I Ontario, pr. 1. april 2014, har vinfremstillingsvirksomhederne, der eksisterede før 1993, lov til at producere "International-canadiske blandinger", som ikke indeholder mere end 75% fremmed indhold (hvilket betyder at de rent faktisk kun indeholder 25% som kan være fra labrusca sorter). Historisk set har denne procentdel svinget vildt på grund af periodiske mangler og overskud af Ontario druer og lobbyvirksomhed af både drueavlere og producenterne.
Under navnet "International-canadisk blanding" eller "Cellared i Canada" kan canadiske vinproducenter importere præfermenteret druemost fra druer, der er dyrket i andre lande for at producere vine under deres eget vinmærke. Disse vine betegnes derefter som "produceret" eller "cellared" i Canada, selvom de indeholder en brøkdel af canadisk dyrket drue (eller i British Columbia, ingen canadisk dyrkede druer). Producentens fordel er lavere produktionsomkostninger og højere fortjeneste fra disse vine. Store vinproducerende ejendomme såsom Jackson-Triggs (ejet af Constellation Brands), Peller Estates, Mission Hill Winery, Diamond Estates, Colio, Pelee Island har udbredt brugen af denne betegnelse.
Historie
Vine med VQA-mærke er lavet 100% fra canadiske druer.
"Cellared in Canada" -praksis opstod i de tidlige år af den canadiske vinindustri i 1980'erne. I denne periode fik drueavlere incitamenter til at trække eksisterende plantninger af Vitis labrusca ud og erstatte dem med Vitis vinifera, som er mere egnet til vinfremstilling. Den canadiske regering gav tilladelse til vinproducenter til at importere fra fremmede druer, mens de ventede på de nye V. vinifera plantager til at modne og udvikle sig. Selvom vindyrkningsvirksomheden i Canada fortsatte med at udvide, med mere tilgængelige kilder til lokale druer, blev praksisen tilladt som en buffer mod de økonomiske følger af uvejr, der kunne ødelægge den lokale afgrøde og forårsage mangel. Selvom den oprindelige begrundelse ikke længere er sandt, anvendes praksis stadig af store vinvirksomheder.
Kritik
I slutningen af 2009 opstod lokal og international kritik af "Cellared in Canada" -praksis. Drueavlskere i Ontario protesterede i praksis som en trussel mod deres levebrød, da tusindvis af tons canadiske druer blev efterladt rotting på vinstokken, fordi producenterne brugte importerede druer til at gøre vin mærket "canadisk". Vinproducenter, der ikke bruger "Cellared in Canada" -betegnelsen, kritiserer praksis som vildledende forbrugere og slår vildt om canadiske vine generelt.
Producenter og dyrkere i Canada har anmodet regeringen om flere ændringer, såsom at gøre druenes oprindelse til "Cellared in Canada" vin klarere på vinetiketten og øge synligheden af 100% canadiske vine produceret af medlemmer af Vintners Quality Alliance (Vintners Quality Alliance VQA) i provinsløbende spiritusforretninger. Fra august 2009 udgjorde butikkerne i Liquor Control Board of Ontario (LCBO) mindre end 2,5% canadisk vin produceret af VQA-medlemmer, med langt størstedelen af sine vine produceret under navnet "Cellared in Canada". [2] [ 6] I LCBO-butikker er sådanne vine i øjeblikket under skiltning, der siger "International Canadian Blends".
Vinproducenter, der bruger "Cellared in Canada" -betegnelsen, hævder, at det er en vital forretningskomponent, der giver dem mulighed for at konkurrere i priskategorien "under $ 10.
Årgang: 2010
Område: Ontario
Producent: Henry of Pelham
Denne topvin fra Henry of Pelham er som stor Pinot fra Oregon. En sublim vin med en på en gang yndefulde saftige pinot-toner supplereret af oversøisk tyngde. Hverken som fløjls- eller boksehandsker men nærmere som ren og præcis fransk “haute couture”. Fast og kølig, tilnærmelig og alligevel afvisende – en vin, der stimulerer til refleksivitet. I det hele taget en vin med så mange forskellige lag, at du selv bliver nødt til at prøve det af!
300 kr. /stk.
"This wine displays a wonderful concentration of dense brambly fruit (raspberry, blackberry and currant) while the palate shows staunch structure within a velvet glove. A wine worthy of long cellar aging."
I begyndelsen af 1990'erne levede Len og Marisa Crispino som udlændinge i Italien. De fandt det sådan en givende kulturel oplevelse, at det blev et vigtigt referencepunkt i deres liv.
De opdagede vidundere af Amarone-stilede vine i Valpolicella-regionen i landet. Denne stil vin fremstilles ved hjælp af appassimento-processen, hvorved druerne tørres forud for presning. Jo mere de lærte om denne proces, jo mere ophidsede blev de udsigten til at bringe dette utrolige håndværk tilbage med dem til Ontario. Og det gjorde de også.
I 2000 overtog Len og Marisa et primært landbrugsland i Vineland-området på Niagara-halvøen. De hidrørte fra Europas kvalitetsvinifera-sorter (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Riesling). Efter tre års forsigtig pleje af vinstokke blev den første afgrøde høstet i 2004.
Processen med at lave en appassimento-vin betyder, at druemostene ved høst anbringes på stativ til tørring i to til seks måneder. Det tillader noget af vandet at fordampe, hvilket giver en mere tæt koncentreret juice. Alle druer går gennem denne appassimento proces og bliver så knust og gæret. Hele "langsom vinfremstilling" er meget arbejdskrævende og reducerer udbyttet betydeligt. Det betyder, at den bedste kvalitet og flere druer er nødvendige for at producere en flaske appassimento-vin. Det endelige resultat giver mere koncentreret smag og dyb intens farve.
Selv Foreign Affair Winery's etiketter har deres egen historie. En canadisk kunstner blev pålagt at male et italiensk landskab, og derefter kunne canadiske dyr overlejres på billedet. Det viser en udvidelse af den italienske oplevelse, kærligheden af dette canadiske hjemland og troen på en innovativ tilgang til vinfremstilling her i Canada.
Hele Foreign Affair Winery-teamet er stolt af at være blevet anerkendt som den første vingård til at lave appassimento-vin i Canada. I 2013 blev det valgt til Premier Award for Agri-Food Innovation Excellence for at banebrydende en ny vinstil i Ontario ved hjælp af viden, der blev udviklet i en anden del af verden. Den canadiske stilistiske fortolkning med lokalt dyrkede vinifera-sorter har skabt de rige, elegante og fyldige vine, som vingården nu kender til ... og et glas vin fortæller resten af historien.
Technical Details
Winemaker: Ilya Senchuk
Vineyard: Crispino Vineyard
Varietals: 44% Merlot, 30% Cabernet Franc, 13% Cabernet Sauvignon, 13% Petit Verdot (20% Appassimento)
Tasting Notes
The dark purple colour hints at the focus and concentration of this wine. The nose exhibits blackcurrant, blueberry and coffee aromas. On the palate, it is soft and supple, with sustained and well integrated flavours of black cherry, olive vanilla, and chocolate. Rich and soft tannins provide an exceptional round texture with balanced acidity that leads to a sustained, complex finish.
Winemaking Notes
The 2015 harvest gave us a slightly reduced crop due to a cold winter. Despite the reduced crop, the vines produced fruit with a beautiful balance of flavours with crisp acidity.This vintage is a blend of Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (27%), Merlot (11%), and Petit Verdot (2%). The grapes were small batch processed and fermented. The wine was aged for 16 months in select French, American, and Hungarian oak barrels and the final blend is made up of 15% appassimento wine (15% of the juice coming from grapes that were dried after picking). Decant this wine if enjoying now or cellar for an additional 5-8 years.
A red wine to be enjoyed on its own or served with grilled red meats, BBQ ribs, grilled Portobello mushroom, firm cheeses, and charcuterie.
Dream 2013 – 90 points – “It’s complex on the palate, big in fact, with concentrated red fruits, fine tannins, licorice, plums and length through the finish.” Rick VanSickle, winesinniagara.com, Nov. 5, 2016
Ny vinfilm: Ce Qui Nous Lie - Back to Bourgogne - Vores vingård i Bourgogne.
Efter en 10 års fravær vender Jean tilbage til sin hjemby, da hans far bliver syg. Genforenet med sin søster Juliette og hans bror Jérémie, skal de genopbygge deres forhold og tillid som familie igen.
Drama - komedie
Grand - Valby Kino ihvertfald næste uge
With a dense dark purple colour, the concentration of this wine on the nose is phenomenal with ripe black currant, eucalyptus, cigar tobacco, ripe black cherry, and spicy leather notes. The palate is firm yet elegant with smooth tannins and flavours of ripe black cherry, blackberry, black currant and subtle oak on the long finish.
The 2013 vintage was more moderate than 2012 but consistently warm, which allowed for a slow, even ripening season. The result was a crop that had excellent complexity of flavours and more elegant tannin structure together with ripe fruit. The grapes were hand-harvested in late November with 15% of the grapes set aside to dry using the traditional appassimento method before pressing. The resulting wine was then aged in French and American oak for 26 months.
Suggested food pairings include chateaubriand, T-bone Steaks, grilled beef or game meats, veal chops, dark chocolate, and firm cheeses. Enjoy now from a decanter, perhaps by the fireplace, or let mature for 5-10 years.
Taler man om canadisk vin, kommer man ikke uden om icewine. Tyskernes problemer med at skaffe hård frost i det sene efterår kendes ikke her. Her kommer frosten så rigeligt. Canada har derfor for længst kunnet slå sit navn fast som verdens største producent af Icewine og dét i fremragende kvaliteter.
I dag er Inniskillin hovedsageligt kendt for husets icewines, som i kvalitet er fuldt på højde med de bedste vine fra Tyskland. Vinen fremstilles i tre forskellige udgaver: Sparkling Wine, Gold og Silver. Den umiddelbare forskel på disse vine er:
Topspecialiteten, Sparkling icewine, gøres mousserende under gæringen i ståltanke som ved Crémant-metoden. Efterfølgende får vinen lov til at lagre med bærmen i ni måneder, før den tappes på flaske og frigives til salg.
Vinifikation
Druerne høstes ved minus 10 grader, når en kerne af is har omsluttet klasen. Kernen af is fjernes, og de frosne druer presses, hvorefter gæringen sættes i gang på ståltanke. Når gæringen er overstået, får vinen lov til at lagre 6-9 måneder på ståltanke, inden den tappes på flaske og frigives til salg.