Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
DOC Priorato omtales som Spaniens nye stjerne. Her har været dyrket vin siden år 1000. Distriktet er en del af provinsen Tarragona. Vi befinder os i bjergene i den vestlige del af Tarragona. Et klippefyldt lavabeklædt område, råt bjerglandskab hvorder flere steder er mere end 1000 meter over havet.
Her gik en fårehyrde for ca. 1000 år siden og kedede sig. Han så på de hvide skyer der drev over den højeste bjergtop. Han så engle på vej op til himlen ad en stortrappe. Han fortalte de lokale munke om sit syn, og der blev hurtigt bygget et kloster,så højt oppe mod toppen som muligt.
Det blev kaldt ”Priorat de Scala Dei”. Klostret ved trappen til himlen.
Rundt om klostret blev der anlagt vinstokke, og vinen herfra ”Scala Dei” er sammen med andre traditionelle vinhuse kendt for at de altid har lavet kraftfulde, næsten sorte,alkoholrige og saftige vine med et enormt lagringspotiential
Gamle dyrkning og lagermetoder er i de sidste 20-30 år blevet skiftet ud med super moderne teknik. Bl.a har Torres brugt millioner på at udhugge terrasser og plante de rigtige druesorter.
Normalt er det Garnacha (Grenache fr, ), Carinena, Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Som sagt er Priorat i de sidste 20 år blevet kendt for sine vine af meget høj kvalitet. Området er karakteriseret ved stejle skråninger, der vanskeliggør vinproduktionen
Der skal bygges terrasser, jordbunden er stenet og præget af skifer og kvarts.
Udbyttet fra vinplanterne er lavt 5 -6 hl pr. ha, men kvaliteten er i top. Jorden er som beskrevet rig på mineraler, der giver vinene en fin mineralsk karakter.
Derudover spiller klimaet en stor rolle for kvaliteten.
Vinmarkerne ligger i 100 til 700 meters højde, med meget høje temperaturer i sommermånederne. Området er præget af lange varme og tørre somre, der skaber vin med et højt naturligt alkoholindhold.
Prioratområdet tæller under 2000Ha til vindyrkning til sammenligning råder Riojaområdet over ca. 70.000 Ha.
Kvalitetsforbedringen over tiden tiltrak stor opmærksomhed og i 2001 blev tildelt DOC certificering. Dette var ellers kun Rioja distriktet, der havde dette prædikat.
Der er stadig ikke kommet flere til! Men nogle står på spring.
Crianza rødvin under DOC Priorat skal være lagret minimum 24 måneder, heraf 6 måneder på egetræsfade.
Reserva rødvin under DOC Priorat skal lagres minimum36 måneder, heraf 12 måneder på egetræsfade.
Gran reserva under DOC Priorat skal minimum lagres 60 måneder, heraf 24 måneder på egetræsfade.
Alkoholprocenten skal minimum være 13,5%
Over 500 år gammel bodegas, der ligger ca. 30 km. Syd for ”Scala Dei”. Her gik munkene i gang med at plante frugter, grøntsager, mandler, oliven og vin. Pga. stor frugtbarhed blev området døbt ”La Perle del Priorat” Priorats perle.
I slutningen af forrige århundrede blev de ca. 100 ha, købt op af Conde Pirenne Mas del Frares. Han plantede mere end 70.000 vinstokkepå ca. 22 ha. Samtidig med han beholdt ca, 1000 gamle 25 år Cabarnet Sauvignon vinstokke. Året efter producerede han de første 10.000 flasker vin under navnet ”La Perla del Priorat”
I dag er det 3. generation Roger der står for produktionen
Der produceres årligt ca. 64.000 flasker. Vinene forhandles under navne:
Og dem ska vi smage nu!
Alle vinene, med undtagelse af den første rødvin, er leveret af D-wine ApS, Algade 54, Aalborg
Bodegas la Perla del Priorat
Lagringstid: Fermenteret på nye franske egefade ved en temperatur på 18 — 20C og lagret på fad i 4 måneder
Druesammensætning: Pedro Jimenez og Garnacha Blanca 70/30 fra stokke der er mellem 9 og 50 år
Flot strågul farve
Yderst potent og berusende duft af friske og modne hvide frugter samt en touch af krydderier fra Pedro Jimenez druen. Karakteristisk duft af røg fra tiden på fad.
En yderst generøs og elegant vin
Anbefalet serveringstemperatur: 16C
Alkoholgrad: 14,5 % vol.
BT guldmedalje
Vinen kommer fra en unik lille ejendom på 10 ha. Nogle af vinstokkene er mere end 100 år.
Druesammensætning: Garnacha, Carinena, Cabernet saugvignon, Merlot og Syrah 40/40/10/5/5%
Vinen er laget 12 måneder på medium-ristede franske og amerikanske egetræsfade.
Vinen har en dybrød farve, nærmest violet
Duften er domineret af hindbær kombineret med vanilje.
Smagen er elegant med stor fylde. Modne røde bær, peber og en velintegreret fadlagring giver vinen en lang eftersmag.
Alkoholgrad: 14,5
Bodegas la Perla del Priorat
Druesammensætning: Garnacha, Carinena og Cabernet Sauvignon 70/25/5 %
Flot kirsebærfarve med violette toner.
Kraftige men noble tanniner med smag af modne frugter og god syrebalance.
Eftersmagen er mellemlang med stor potens.
Passer godt til vildt Serveringstemp. 18 C
Alkoholgrad: 14,5% vol.
Ekstrabladet: Let parfumeret duft og smag især brombær.
En klassisk elegant vini flot balance. Lidt kort eftersmag. Meget fad så man skal kunne lide denne stil. 84 point,
Bodegas La Perla del Priorat
Halvdelen af vinen lagres 12 måneder på franske egetræsfade mens den resterende del lagres i ståltanke ved en konstant kølig temp.
Druesammensætning: Garnacha og Carinena 55/45%
Kompleks duft af røde frugter, der gkider over i kandiseret frugt, blommer og figner samt toner af chokolade og vanilje.
Velegnet til: Vildt, rødt kød og kraftige oste.
Anbefalet serveringstemp. 18 C
Alkoholgrad: 14,5% vol.
Ekstrabladet: Røde frugter i duften og i smagen en saftig frugtig vin med kirsebær, brombær, krydderier og vanilje
Flot balance og en perfekt vin til at nyde nu.91 point
Bodegas La Perla del Priorat
2006 Crianza kåret som bedste vin ud af 24 fra Priorat i Ekstrabladets smagning
Lagret 14 måneder på nye franske egetræsfade.
Druesammensætning: Garnacha, Carinena og Cabernet Saugvignon 55/35/10% fra 14 — 60 år gamle vinstokke.
Mørkerød med brunlige aftegninger, hviket viser, at der er vin med år på bagen.
Hænger længe på glasset. Flot brilliant overflade.
Duft af meget modne mørke bær samt en mineralsk duft af skifer, der skinner igennem.
Toner af kaffe, let strejf af vanilje samt mørk jord. Efter nogen tid kommer der duft af svesker, tobak og karamel.
Smag: Ved indgang i munden høj intensitet, hvorefter vinen breder sig i hele munden og giver en lang eftersmag. Frugterne skinner igennem og giver lidt sødme på trods af at det er en tung vin. Tanninerne er markante men noble, hvilket sørger for at fornemmelsen i munden er yderst behagelig.
Serveringstemp.. 18 C
Alkoholgrad: 15%
Ekstrabladet: Blend af Garnacha, Carinena og Cabernet Saugvignon tilsat lidt Syrah fra et af områdets ældste vinhuse.
Masser af brombær, blomme, peber og krydderier i denne meget velafbalancerede Priorat og som viser hvorfor området er blevet så meget kult.
Fremragende vin og stadig til at betale.
Kan med fordel decanteres 94 point
Bodegas La Perla del Priorat,
Lagret 18 måneder på nye franske egetræsfade og ligger derefter 3 til 4 år i flasken
Druesammensætning: Garnacha, Carinena og Cabernet Saugvignon i forholdet 55/30/15% fra 35 år gamle vinstokke
Dyb granatrød farve
Potent og kompleks duft af bl.a. mørke frugter, hindbær, brombær efterfulgt af duften af røg, kakao, karamel og muskatnød.
En yderst potent og vedholdende smag. Frugtig og strejf af vanilje og chokolade.
Især velegnet til Vildt, rødt kød, krydret med og kraftige oste.
Serveringstemp: 18 C
Alkoholgrad: 13,5%