Ærgerligt! Det angivne bruger ID eller adgangskode er forkert!
Velkommen! Første gang du logger ind på Côtes du Vin's nye website skal du indstille dit password på ny!
Henter indhold...
Denne aften havde Erik V inviteret os tilbage på Peter Bangs Vej 74, hvor Kokkens Vinhus nu holder til (se whisky smagning samme sted i 2008, da Holte Vinlager havde filial her) Her præsenterede indehaver Michael Kok os for nogle af sine særdeles gode rom fra sin forrretnings omfattende udvalg.
Michael Kok holdt et glimrende foredrag, som desværre ikke kan præsenteres ordret her. I stedet bruger vi teksterne fra Kokkens Vinhus til beskrivelse af de rom vi smagte.
En af de ting Michael nævnte, og som ikke bør negligeres, var at rombranchen er kendetegnet ved meget få regler for produktion og at en del 'pirateri', udført af smarte folk indenfor branchen, forekommer. Man skal ikke tro på alt hvad man ser og hører om en given rom. Det lod vi så være med og således skeptiske gik vi igang med smagningen!
'rom' eller 'rommer'? Svend Heltoft skriver i en af sine klummer om det danske sprog:
"Forleden slog jeg ordet rom (drikken) op i Retskrivningsordbogen, for at se hvad det hedder i ubestemt flertal. Oplysningen manglede besynderligt nok; og jeg kunne konstatere, at det har den gjort i samtlige udgaver af ordbogen, siden den første gang medtog ordet i 1986.
ODS har i bd. XVII fra 1937 flertalsformen rommer; men for en sikkerheds skyld ringede jeg til Dansk Sprognævns Oplysning, for at få at vide om det stadig skal skrives sådan. Her kunne man fortælle, at hvis det drejer sig om et glas rom, hedder det rom i ubestemt flertal, mens det, hvis det drejer sig om væsken, valgfrit hedder rom eller rommer. Som eksempel på det første: ”™Han skænkede to rom a 2 cl”™. Som eksempel på det andet: ”™Havana Club og Captain Morgan er to populære rom”™ eller ”™Havana Club og Captain Morgan er to populære rommer”™.
Sprognævnet meddelte, at man overvejer at medtage oplysningerne om ubestemt flertalsform af ordet i den nye udgave af Retskrivningsordbogen, der kommer til efteråret. "
Vi vælger her at anvende 'rom' i flertal, såvel som ental!
40% - Kr. 195
Caraibe Ron er en ny romserie — blended af Søren Beyer fra H. J. Hansen. Det er så vidt vides første gang, siden Sct. Croix var dansk, at et dansk firma med en dansk masterblender laver rom. Idéen med Caraibe Ron er som udgangspunkt at præsentere en serie unikke, gamle, fadlagrede rom af høj kvalitet til forbrugervenlige priser.De første tre blends - Amalie, Charlotte og Peter - i Caraibe-serien blev lanceret i Danmark i september 2011, og de har fået en forrygende modtagelse. De har alle tre været med i adskillige romsmagninger, og i konkurrence med andre gode fadlagrede rom har specielt Peter høstet stor anerkendelse — ja endda vundet flere af smagningerne, heriblandt også blevet kåret til bedste køb til prisen.
Seneste nyhed i Caraibe-serien er en skøn hvid rom, lanceret under navnet Tall White, som en hyldest til de mange danske handelsskibe, der gennem tiderne har krydset de store oceaner mellem moderlandet og de eksotiske øer
42% - kr 595
Denne rom er udvalgt og blandet eksklusivt af Michael Kok fra Kokkens Vinhus.Dette er Michaels seneste af hans 3 rom eventyr. Det sidste udkom i juni men blev udsolgt på bare 4 måneder. En rom blandet helt uden tilsætning at sødemidler, men udelukkende på blending af udvalgte fade
Efter at have være med til at blende Caraibe serien med Amalie, Charlotte og Peter i samarbejde med Søren Beyer fra H.J. Hansen, har Michael Kok denne gang valgt at gå helt egne veje.
Hackelton Rooster er en Bardados rom der sammesat efter nøje udvælgelse mellem ca. 10.000 fade og eksklusivt for Kokkens Vinhus af Michael Kok fra Kokkens Vinhus, og navngivet efter vores besøg på Hackelton's Cliff på Barbados i foråret 2012. Rommen er sammensat efter at opnå en kombination af hvad Lennete og Michael de seneste år har oplevet og smagt på deres rejser til Caribien, dette kombineret med danskernes hang til den søde rom, har gjort at vi er endt om med denne dejlige romblend.
Hackelton Rooster 1 edt. romblendet er tappet i kun 182 nummererede flasker og frigivet 11 juni, 2012 men kun 4 måneder efter var de væk . Hackelton Rooster er en af de meget få rom der ikke er kunstigt sødet med karamel, sukker, honning eller lign. Her er der kun den naturlige sødme fra lagring på diverse fade, og så de reélle rene rom-toner i eftersmagen.
Helt præcist vil du her opleve klassik romsødme som kendes for de store klassikere i den første del af smagen, men da vi herefter afviger med ikke at tilsætte sødemidler er det rommen der overtager med et væld af spændende nuancer og ikke bare en karamelagtig fed sødme. Dette er rom med personlighed og karakter.
Hackelton Rooster fremstår i næsen mørk, varm og sødmefuld med noter af bl.a. marcipan, orange, cacao, og fudge samt med en blid alkohol og let sød sukkerrørs duft.
61,2% - kr. 650
Desværre ingen tekst tilgængelig omkring denne cask strength rom - 61.2% fra Trinidad.
40% - kr. 395
En fabelagtig venezuelanske mørk gylden rom der må siges at være topskudet af en trio fra destilleriet. Destilleret fra melasse i en kobber potstill før 12 års lagring.
Rommen er sød og frugtagtig.
Fantastisk kvalitet for pengene. Diplomatico blev tildelt en guldmedalje i 2007's udgave af "Ministry of Rum Tasting Competition".
42% - kr. 569
Denne ”limited edition” Premium rom, er blended af rom der har lagret minimum 15 år på egetræstønder.
Denne harmoniske blanding er lavet af Master Blend Frank Zimmermann. Fokus på rommem er lagt på den rene nydelse - som en enkelt drink eller i kombination med en lys chokolade eller en god cigar. Farve: Gul Duft: Vidunderlige noter af valnød parret med en frugtagtig smag med subtile toner salt er det første der rammer næsen. Senere fornemmes små varianter af chokolade og syltede kirsebær.
Smag: En udtryksfuld krydret sødme, subtile sherry noter og afbalancerede bitre smagnoter, der forbliver længe på ganen. Frugten fra duften findes igen som en blanding af pære og karamelliseret sukker. Eftersmag: meget lang og behagelig.
Konklusion: Kan nydes på alle tider af døgnet.
40% - kr. 750
Dette er en speciel aftapning til Kokkens Vinhus. Af den Plantation Cuda 1998 der er kun lavet 450 flasker.
Rom'en er single cask og afsluttet på Sauternes fade.
43% - kr. 999
En fantastisk komposition med den svære kobling mellem rom og whisky.
Den Dominikanske Republik er synonymt med rom. I hælene på Christopher Columbus anden tur til Caribien skød sukkerrørs plantager op overalt - og altså også i Den Dominikanske Republik.
Rom stilen fra Den Dominikanske Republik er den såkaldte 'latino' - hvilket iøvrigt er samme rom stil som Ron Millonario fra Peru. Netop den rom stil har danskerne taget til sig de seneste 3 år.
Næse: Honning, kandis, sirup, moden frugt en snert af malt whisky. Utrolig fantastisk duft.
Smag: Markant sødme, nougat smelter ned i tungen, meget fed og fyldig rom. Krydderi fra malt whiskyen Tomatin
Eftersmag: Lang, fyldig eftersmag. Luftige krydderier og en sød hale. Fuldendt symbiose af rom og whisky.
En fantastisk komposition med den svære kobling mellem rom og whisky.
40% - kr. 559 (½ ltr)
Som elsker af gode cigarer, var det i lang tid Rum Companys 3 ejeres ønske, at skabe en rom med kombinationer af forskellige aromaer fra cigarer. Den skulle have sin egen unikke karakter, men også komme til sin ret sammen med en god cigar. Den er blended af unge rom fra 3 år og gamle rom op til 25 år.
Farve: Mørk brun.
Aroma: Sød af karamel og melasse.
Smag: Først meget stærkt af melasse og chokolade, så bløde og endnu overdådige dufte af kaffe, mokka og karamel. Lidt tørrede frugter og eg Eftersmag: En langvarig og behagelig blød krydret smag.
Konklusion: Vores fortolkning af den perfekte ledsager til let til middelstærk cigar!
Arrangementet afsluttedes herefter med at Michael takkede for forbilledlig ro og orden og kvitterede ved at tilbyde sine rom til en fordelagtig pris.