Søren...
Vin 1: Santiago 1541
Samlet karakter: 78 ud af 100. Anmeldt af Boina |
Denne rødvin kommer fra Chile og er smagt den 07-01-2006 |
 |  |
Supplerende oplysninger | Â |
Alkoholprocent | 12,5% |
Druer | Cabernet Saugvignon |
Vinen købt den | 04-01-2006 |
Vinen er fra år | 2004 |
Den stammer fra regionen | Central Valley |
Vinen er produceret af | V.U.S.A |
Vinen blev anmeldt den | 07-01-2006 |
 |  |
Point | Â |
Startpoint | 40 |
Generel farve og fremtoning | 3 |
Aroma, duft og bouquet | 9 |
Smag | 12 |
Eftersmag og fylde | 5 |
Intensitet, balance, renhed, dybde og potentiale | 5 |
 |  |
Point | 74 |
Prispoint | 4 |
 |  |
Samlet | 78 |
 |  |
 |  |
Anmelderen har givet vinen følgende vurdering: | Â |
En middelmådig vin. Fin farve med en rød-brun kant. Behagelig duft og en smag der minder lidt om kirsebær. Lidt for kønsløs til at det bliver en oplevelse at drikke denne vin, men alligevel en (hverdags) vin ingen kan blive uvenner med. |
Vin 2: Trivento Tribu Shiraz
Trivento Tribu Shiraz |
Producent | Trivento Bodegas i Viñedos grundlagt i 1996 af nøglepersoner indenfor Chiles Concha y Toro. Ejede vinmarker andrager idag mere end 500 Ha i Mendoza, fordelt på områderne Maipu, Tupungato og Rivadavia. |
Type | Rødvin. Rig på frugt og smag |
Oprindelsesland | Argentina |
Region | Mendoza |
Druer | 85% Shiraz, 15% Malbec |
Alkohol | 12,5% |
Beskrivelse | Svensk citat: "Djupröd farg med kryddig doft av fikon och svart vinbär. Smak af lakrits, björnbär og torkad frugt" |
Passer til | Kraftige kødretter og stærkt krydrede retter |
Serveringstemperatur | 16-18 grader |
Importør | Chris Wine |
Vin 3: Promessa
Vinene på druen Primitivo fra den italienske region Apulien - "hælen" - er blevet populære de sidste par år. De byder på kraftig, krydret, solrig syditaliensk smag. Den store smagskoncentration og den høje alkoholprocent (ca. 14 %) gør, at vinen smagsmæssigt ind imellem kan give associationer til den langt dyrere Amarone, trods store forskelle i produktionsmåde. Vinene kan i de mere jævne udgaver have tendens til at blive en hel del for blommegrøds-agtige, men når de er vellavede - og der er sket en revolution de sidste år - kan de byde på flotte oplevelser til en fornuftig pris.
I slutningen af 1990'erne besluttede canadieren Mark Shannon og norditalieneren Elvezia Sbalziero at få foden under eget bord. Mark havde en fortid som vinmager i blandt andet Californien, Sicilien og Slovakiet, hvor han havde lavet vin for store multinationale foretagender. Elvezia havde en lang karriere i vinbranchen i flere europæiske lande bag sig. De vidste nøjagtigt hvad de ville: Lave karakterfulde og prisvenlige vine i en "uopdaget" vinregion på en lokal, unik druesort. Mark og Elvezia fandt hvad de søgte i Italiens støvlehæl, Puglia, hvor Primitivo-druen gror. Primitivoen er stamfader til den Zinfandel-druen, som ligger til grund for mange af Californiens bedste og dyreste vine. Mark og Elvezia kontaktede de vinbønder, som besad de bedste vinmarker. Hidtil havde bønderne solgt høsten til det lokale kooperativ, som lavede forfærdelig vin, da de ikke besad den rette ekspertise og teknologi.
Blandt andet havde man ikke tilstrækkeligt udstyr til køling, så vinene blev flade og oxyderede. Derfor var kooperativet heller ikke interesseret i at betale ekstra for kvalitetsdruer, resultatet blev jo det samme uanset hvad. Mark og Elvezia ville derimod gerne betale for kvalitet, og kunne derfor tegne kontrakter med de allerbedste dyrkere. Mark og Elvezias første vin var AMano ("håndlavet"), og vinen blev en verdenssucces med det samme. Siden hen fulgte de ekstremt prisbillige Promessa-vine, den finesserige Quattroventi samt den monumentale Prima Mano. Mark Shannon har igen og igen bevist, at han kan lave karakterfuld vin i verdensklasse i Puglia, og dét til en brøkdel af den pris, man kunne forvente at skulle betale for tilsvarende kvaliteter fra resten af verden. Vinene er danmarkshistoriens mest roste i deres respektive prislejer, og har opnået topkarakterer hos stort set alle danske og udenlandske vinjournalister, som har smagt dem. A Mano laves på druer fra 70-100-årige Primitivo-vinstokke (Zinfandel) og fadlagres nogle få måneder på amerikansk eg.
Det ekstremt hede vejr i 2003 fremkaldte den til dato kraftigste A Mano. 2003'eren er mørkere, rigere og har mere fed frugt end alle tidligere årgange
Vin 4: Drostdy-Hof Cape Red
Beskrivelse: Herlig, rød farve med strejf af purpur.
Intensiv og herlig bær rig duft av røde bær, særligt hindbær og jordbær.
Smagen er mellemfyldig med indslag af modne røde bær. Blød med en let opkvikkende friskhed.
Fremstilling: Cape Red er en klassisk "Cape blend" dvs. en blend hvor Pinotage indgår. Målsætningen har været at lave en smags rig vin med karakter, men som samtidigt er rund, blød og god at drikke med det samme. Tilblivelsen er moderne og er sket i temperatur kontrollerede jäskar (kar?). Lagret i rustfrie ståltanke.
Lagring: Perfekt at drikke nu. Bag-in-box er mærket med 'bedst før:' dato.
Passer til: Denne vin kan med fordel nydes til lidt lettere kødretter. Lyst kød, f.eks. kylling eller kalv er perfekt. Den friske bær rige toner i vinen kan med fordel matches med syrligt eller lidt fedt tilbehør til retten. - f.eks. en vin sovs eller flødesovs. Vinen er også god til enkle retter så som pasta, gerne med flødeholdige sovse til. Vinens runde og bløde toner gør den også god som en vin der kan nydes uden mad.
Smags type: Rød vin, mellemfyldig
Druer:
Merlot 20%
Shiraz 20%
Pinotage 20%
Cabernet Sauvignon 20%
Cinsaut 10%
Ruby Cabernet 10%
Årgang: 2005
Pakning: 3000 ml bag-in-box
Alkoholindhold: 13,5%
Producent: Distell
Land: Sydafrika
Vin 5: Banrock Station
Vinøse kroner til dansk naturpark
I South Eastern Australia ligger det store vinhus Banrock Station. Dets ejer, Tony Sharley, er en ivrig tilhænger af et godt miljø og har derfor øremærket en vis procentdel af sin indtægt til opretning af naturen rundt omkring i verden.
Det er nu ifølge Jyllands-Posten også kommet Danmark til gode. Banrock Station har nemlig doneret 500.000 kr. til Egådalen - en ny 150 hektar stor naturpark i udkanten af Århus.
Når parken til næste år åbner for publikum, vil man, takket være den australske pengegave, kunne bevæge sig rundt på anlagte stier og kravle til vejrs i strategisk placerede fugletårne.
Vin 6: Nugan
Navn: NUGAN BAG IN BOX SHIRAZ
Land: Australien
Producent: Nugan Estate
Se beskrivelse
Indhold: 300 cl
Drue: Syrah/Shiraz
Pris kr.: 135,95
3 liter strålende vin til fantasipris
På flaske fik vinen 5 stjerner i Berlingske Tidende. Den er lavet på Rhone druen Syrah der i Australien kaldes Shiraz. I bouqueten smelter aromaer af modne bær, blommer lidt krydderi og meget diskret eg sammen til en dejlig aromatisk helhed. Smagen er tør med fyldige, modne og let krydrede frugtnuancer der giver vinen en blød og dejlig i mødekommnende karrakter. Eftersmagen er lang, fint krydret og igen fornemmes meget diskret eg. En all round madvin der går til det hele - også det lidt mere krævende.
Vin 7: Eaglehawk
Lidt om Wolf Blass:
Wolf Blass er født i Østtyskland i 1934. Han kom til Australien i 1961 efter at have studeret europæisk vin i 13 år. Han begyndte som Sparkling Wine Manager for det anerkendte Kaiser Stuhl i Barossa Valley og virkede derudover som teknisk rådgiver for en række uafhængige topproducenter.
I 1966 startede Wolf Blass sit eget vinhus, der også var det første rådgivende vinhus i Australiens historie - navnet var Bilyara, som er aboriginal for 'Eaglehawk' - han sendte sin første vin på markedet allerede samme år, og snart skiftede vinhuset navn til Wolf Blass.
Wolf Blass blev helt fra den spæde start anerkendt som en af de førende Winemakers i 'den nye fremadstormende generation'. Han var individualisten, der kunne komponere udsøgte kvalitetsvine, som tydligt reflekterede druernes og områdernes oprindelse og styrker.
I 1973 købte Wolf Blass 2,5 tønder land i det nordlige Barossa Valley. Den legendariske winemaker John Glaetzer tiltrådte teamet, og i 3 år i træk - 1974, 75 og 76 - vandt Wolf Blass det prestigefyldte og eftertragtede Jimmy Watson Trophy - Wolf Blass slår rekorden og vinder trofæet for fjerde gang i 2001.
I 1992 belønnes Wolf Blass indsats med ultimative internationale pris: 'International Winemaker of the Year' på International Wine & Spirit Competition. Denne pris modtog han igen I 2002. I 2000 vandt han den prestigefyldte 'Maurice O'Shea' pris for hans bidrag og betydning for den australske vinindustri.
Wolf Blass blev i bl.a. 2 år i træk kåret til 'Best Australian Producer' i både 2001 og 2002 - ligeledes på den prestigefyldte London International Wine & Spirit Competition.
At Wolf Blass er et vinhus der fremstiller fremragende kvalitetsvine, bevidner husets 'medalje-høst'. I slutningen af 90'erne var det blevet til ikke mindre end 2.575 priser:
135 Trofæer
712 Gulmedaljer
812 Sølvmedaljer
869 Bronzemedaljer
47 Diplomer
I 2001 blev Wolf Blass indstillet og kåret til: 'Best Australian Wine Producer' på International Wine & Spirit Competition.
I dag er filosofien og parametrene bag Wolf Blass vinene stadig en konstant udvikling, innovation og 'state of the art' teknologi, der i forening med de håndværksmæssige kvaliteter skal sikre, at Wolf Blass forbliver Australiens førende vinhus!
Wolf Blass - Eaglehawk:
Siden Wolf Blass ankomst til Australien, har han altid brugt den australske Ørnehøg som symbol og inspirationskilde. Det første winery Wolf Blass byggede fik navnet Bilyara - som er det aboriginee ord for Eaglehawk. Eaglehawk er en række hverdagsvine i rigtig god kvalitet. Vinene er karakteriseret som fyldig, meget tro mod sin oprindelse, og giver et godt indtryk af Wolf Blass vinstil. Druerne høstet i flere områder i South Australia, primært fra vinmarker omkring Barossa og Adelaide Hills.
klik for at læse anmeldelse
Aftenens vin: Nummer 7!
En aften vel overstået...
Kommentarer